FC Breukelen 3 start nacompetitie met overwinning

afc
3e
Vorige week werd duidelijk dat het derde elftal de titel aan Montfoort moest laten, waardoor het doel nu is om via de nacompetitie promotie af te dwingen. De nacompetitie bestaat uit maximaal vijf wedstrijden, te beginnen met een dubbele ontmoeting met AFC 7. Deze ploeg had de laatste periode gewonnen in de andere reserve 3e klasse waardoor er een ploeg in vorm verwacht kon worden. FC Breukelen werd klaargestoomd door interim trainer/coach Stefan Hoogvliet die de ploeg vooral meegaf met het hoofd te spelen. Een dubbele confrontatie vraagt toch een andere instelling dan een wedstrijd voor drie punten.

Met dit in het achterhoofd werd besloten om de eerste vijftien minuten met volle druk naar voren te starten om daarna wat gas terug te nemen. De start was naar behoren en het vroeg vastzetten van de defensie had zijn effect. Uiteindelijk werd ook binnen het kwartier de score geopend. Door middel van een vlotte aanval via Scott Vorst, Jurre Fledderus en Maikel Goossens was het laatstgenoemde die geheel vrij voor de keeper verscheen. De bal werd koeltjes in de korte hoek geschoven en dit bracht FC Breukelen op 0-1. Hierna volgde een fase die werd gekenmerkt door slordige passing en veel chaotische situaties op het middenveld. Na een knappe individuele actie vanaf rechts scoorde de thuisploeg nog voor de rust 1-1, waardoor de spanning weer helemaal terug was in de wedstrijd.

Deze spanning werd na rust in een tijdsbestek van vijf minuten compleet weggevaagd. Na een korte corner was het Koen Hooijmaijers die zijn voetbalintellect toonde door precies op het juiste moment de bal bij de tweede paal te plaatsen. Hier was het de instormende Jesper Binkhuysen die vol overtuiging de 1-2 binnenkopte. Vrijwel direct hierna brak Maikel Goossens door via de linkerflank en trok hij de bal laag voor op Scott Vorst. De Breukelse nummer tien schoot van dichtbij raak en bracht de stand op 1-3. Toen daarna een corner van AFC werd weggewerkt, begon Maikel Goossens aan een dribbel vanaf de middenlijn. Met enig fortuin wist hij zijn directe tegenstander en de doelman te passeren, waarna de bal in het lege doel geschoven kon worden.

Met een 1-4 tussenstand en de grote ruimtes leek de score nog hoger uit te gaan vallen. AFC wist zich echter enigszins te herpakken en aan de kant van het derde elftal namen de slordigheden ook weer toe. Uit een chaotische situatie in het doelgebied wist AFC via een van richting veranderd schot nog de 2-4 te maken. Dit kan een belangrijke goal zijn met oog op volgende week, wanneer de return op het programma staat. Het derde elftal heeft zich met deze zege een prima uitgangspositie verworven voor de thuiswedstrijd, maar zal toch de concentratie moeten behouden om dit tweeluik succesvol af te sluiten. Volgend weekend wordt om 12:30 uur afgetrapt aan de Broekdijk Oost en hopelijk kan de thuisploeg zich dan een ronde verder schieten.