De lente is begonnen

e5
wasmeer
Soms wordt er op een bewolkte zaterdagochtend in mei zomaar geschiedenis geschreven. Terwijl niemand het nog verwachtte (en dat heeft niets te maken met negatieve houding van het journaille, maar alles met de realiteit van een sterke poule) won de E5 de eerste wedstrijd van de tweede helft van dit seizoen. Met 3-1. De tegenstander Wasmeer uit Hilversum was de vorige wedstrijd nog te sterk geweest en won toen overtuigend met 8-1.

Hoe kwam het dan dat de kaarten zo anders lagen deze ochtend? Was het de vakantie? Onze jongens waren uitgerust! Was het de temperatuur en het ontbreken van regen? De zon prikte zelfs af en toe door de wolken! Lag het aan de drie invallers die normaliter speelden in hogere teams? Ze inspireerden het team zeker! Had het voetbalkamp invloed gehad? Het zou kunnen, want Thieu scoorde een prachtgoal! Was het de tactiek van de invalcoach Chris? Pascal en Armando werden zeker niet gemist … (sorry heren (;-))

Het lag zeker niet aan de tegenstander. Die speelde nog steeds met inzet. Ze waren minstens net zo goed als de vorige keer. Het zal een combinatie van factoren zijn geweest die zorgde voor deze historische overwinning.  De sterren stonden ten gunste van de E5 van FC Breukelen. Ik zeg: voor herhaling vatbaar. Want de toeschouwers hebben een mooie pot gezien van vrolijke jonge voetbalgasten op een prachtige zaterdagochtend. Winnen is fijn. We weten het weer. De lente is nu echt begonnen.

2015-05-10_FCBE5_Wasmeer