D1 bekroont mooi seizoen

d1
Afgelopen zaterdag behaalde FC Breukelen D1 met een knappe 1-4 overwinning bij Argon het kampioenschap in de 2e klasse 28. Het was de bekroning op een mooi en leerzaam seizoen. Met Niek en Yassin uit de E1 en nieuwkomer Dani begon FC Breukelen D1 half september aan de najaarscompetitie. In deze competitie dit keer geen bekende clubs uit de omgeving, maar verenigingen uit de hoofdstedelijke regio, zoals Swift, WV-HEDW en Zeeburgia. Een leerzame ervaring voor onze jongens en meisje, waarin ze te maken kregen met echte Amsterdamse straatvechtertjes.

Na een goede overwinning op FC Amsterdam kreeg onze D1 in de tweede thuiswedstrijd tegen Real Sranang een les in ‘spelen op het randje’; ondanks een 2-0 voorsprong bij rust werd met 2-4 verloren omdat Sranang er in de tweede helft alles aan deed om te winnen. Toen een week later ook de uitwedstrijd tegen Fortius verloren ging dankzij enkele scheidsrechterlijke dwalingen, dreigde een verloren eerste seizoenshelft. De D1 knokte zich echter knap terug en behaalde dankzij zeven opeenvolgende overwinningen veertig doelpunten voor en slechts vier tegen, een gedeelde tweede plaats in de eindrangschikking.

FCB D1 - Hertha D1 - niek

Na de herindeling in de winterstop ontstond een vertrouwder beeld met tegenstanders als ’s-Graveland en Argon. Helaas bleek in de maand februari een kleine vormdip aanwezig. De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie tegen Victoria ging nipt verloren, er werd ternauwernood thuis met 1-0 gewonnen van de meisjes van ’t Goy en uit tegen Nederhorst werd onze gelijkmaker in de laatste minuut ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Mede dankzij een kleine omzetting in de veldbezetting (van 3-4-3 naar 4-3-3) ging de D1 echter zelfverzekerder spelen en kwam ook het goede positiespel van voor de winterstop weer terug. Ook nu herpakte de D1 zich en werd na zeven overwinningen en één gelijkspel het kampioenschap afgelopen zaterdag verdiend binnen gehaald.

Dat dit seizoen uitstekend verlopen is blijkt uit de cijfers: in twintig competitiewedstrijden kreeg de D1 maar twintig tegendoelpunten te verwerken; gemiddeld slechts één per wedstrijd. Bovendien werd in de helft van het aantal wedstrijden de nul gehouden! Prima cijfers, en een compliment voor het hele team, maar vooral voor onze verdedigers en keeper(s). Aanvallend scoorde de D1 in totaal 82 doelpunten, gemiddeld meer dan vier doelpunten per wedstrijd. Opmerkelijk is dat alle twaalf de veldspelers dit seizoen gescoord hebben (zie overzicht).

Tot slot een woord van dank aan keepers Sieb en Tim die op voortreffelijke wijze Bram vervingen toen hij met een gebroken enkel niet kon spelen. En natuurlijk aan trainers Tom en Marcel die het hele seizoen drie keer in de week, in weer en wind, eindeloos geoefend hebben op het goede positiespel dat inmiddels kenmerkend is voor FC Breukelen D1. Het resultaat mag er zijn …