Opponenten van vorig seizoen: de eindbalans

Een laatste overzicht van de tegenstanders van FC Breukelen 1 uit het succesvolle kampioensseizoen 2013-2014. Hoe is het de clubs vergaan in seizoen 2014-2015?

svl_langbroek
eemdijk_logo
lrc
zuidvogels
roda46
vvz49
almkerk
demeern

In 1A werd het Langbroekse SVL vorige week afgetekend kampioen. LRC Leerdam - onze grote belager vorig seizoen - eindigde onverwachts als derde achter nummer 2 Eemdijk, maar beide clubs hebben een periodetitel op zak, dus wie weet waar zij nog toe in staat zijn. Zuidvogels is op de vijfde plaats geëindigd, Roda'46 werd zevende, VVZ'49 wist toch nog op te klimmen naar plek 9, één plaatsje boven Almkerk op 10. De Meern - de nummer laatst - duikelt na een rampseizoen naar de tweede klasse.

arc
nieuwland

In 1B heeft ARC uit Alphen a/d Rijn een teleurstellend campagne afgesloten op een nietszeggende plaats 9. Het Amersfoortse ASC Nieuwland in 1D is veroordeeld tot p/d-nacompetitie; zij sloten af op plaats 11.

csw
nivosparta
Leerdam Sport 55

Dan de degradanten van vorig seizoen: CSW bewaart in 2B het klapstuk voor het laatst. Vandaag won de ploeg (2-3 bij Veensche Boys) alsook medekoploper Argon (4-0 thuis tegen Elinkwijk) de laatste competitiewedstrijd, waardoor de twee polderrivalen op gelijke hoogte zijn gekomen. Woensdag 13 mei om 20.00 uur is de apotheose met een knetterende beslissingswedstrijd op het veld van Legmeervogels in Uithoorn.

N.I.V.O.-Sparta en LeerdamSport'55 ten slotte zijn in 2F gestopt met voetballen op respectievelijk de plaatsen 4 en 9. Beide clubs kwamen op het laatst drie puntjes tekort om de derdeperiodetitel te pakken.