Remise voor C1 in topper

vvza
c1
FC Breukelen C1 en VVZA C1 hebben vandaag in Amersfoort de punten gedeeld. De nummers 1 en 2 in de promotiepoule scoorden elk twee keer in een wedstrijd die meer nervositeit en spanning bracht dan aantrekkelijk C-juniorenvoetbal. En er was wel meer wat vandaag tegenzat …

In de tweede helft boog FC Breukelen in een kwartier tijd een 1-0 achterstand (een onterecht gegeven penalty, waarbij Fadi met zijn sliding 100% correct de bal speelde) om in een 1-2 voorsprong, maar zag VVZA tien minuten voor tijd langszij komen via een beauty van een vrije trap in de kruising. De Breukelse doelpunten waren van Jordi Grilk uit een corner van Jop van Geffen en van Jordi Hahury die alert reageerde op een hoge vrije trap over de laatste verdediger heen.

Jordi Hahury had al in de beginminuten de 0-1 op de schoen, maar mikte toen oog-in-oog met de doelman net naast. Eerder kende zijn kopbal te weinig richting en vaart om de VVZA-keeper ongerust te maken. Jacko Martens raakte in de tweede helft het houtwerk na een handige solo. Ook VVZA kreeg na rust enkele mogelijkheden op meer goals, waarbij doelman Sam Rockx één keer schitterend redding bracht.

Brederodes C1 uit Vianen won vanmiddag met 2-1 van FC Driebergen C1 dat nu is uitgeschakeld in de titelrace. FC Breukelen blijft koploper met 27 punten. Brederodes (22) volgt VVZA (24) op slechts twee punten en houdt de strijd om het kampioenschap spannend. Er zijn dus nog drie kanshebbers. FC Breukelen C1 pakt woensdag 13 mei met winst op Brederodes ‘de schaal’ als VVZA een dag eerder niet wint bij IJFC. Een spannend competitieslot komt eraan.