Ward Augustin leidt FC Breukelen 3 naar verdiende overwinning

focus07
3e
Na een periode waarin de koppositie verloren is gegaan na een nederlaag tegen directe concurrent Montfoort, is het tijd voor het derde elftal om zich zo langzamerhand te gaan opmaken voor de nacompetitie. De afgelopen weken werd er telkens moeizaam gewonnen van de lastige ploegen JSV en DESTO, waardoor de achterstand op Montfoort twee punten bleef. Eenmalig puntverlies voor de koploper zou dus nog een onverwacht kampioenschap kunnen op leveren voor FC Breukelen 3. Om deze hoop te behouden moest gewonnen worden van laagvlieger Focus'07 2.

Met een uitgedunde aanvalslinie was het de taak van Ward Augustin om de leegte op te vullen op een voor hem ongebruikelijke positie. Achteraf zou blijken dat hij zich als een vis in het water voelde in de vacante spitspositie. In de eerste helft kwam dit nog niet goed tot uiting, mede doordat een aantal spelers nog niet helemaal goed uitgeslapen leken te zijn. Ondanks dat er achterin vrijwel niks weggegeven werd, stond daar aanvallend veel te weinig tegenover. Toen een verdwaalde voorzet vanaf rechts pardoes in het doel belandde, betekende dit een 1-0 achterstand voor het matig spelende derde elftal.

Ondanks de achterstand was er geen paniek in de rust. Met een nieuwe aanpak, waarbij er eerder druk op de tegenstander gezet kon worden, moest de tweede helft de schade gerepareerd worden. Dit leek al snel te lukken toen Michael Burkel succesvol het net wist te vinden, echter was het de grensrechter die roet in het eten gooide. De aalgladde spits zou buitenspel hebben gestaan op het moment van spelen, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Dit was het signaal voor Ward Augustin om een versnelling bij te schakelen. Na een strakke uittrap van Sander Mur dook Ward op het juiste moment de diepte in. Na slim voor zijn tegenstander langs te kruisen bleef hij uiterst koel en mikte hij de 1-1 binnen. Hierna was het Jesper Binkhuysen die alert de 1-2 wist binnen te glijden met een uiterste inspanning.

De achterstand was omgebogen, maar de buit leek pas echt binnen toen Emiel Schnell na een corner opdook bij de eerste paal. Door middel van een gracieuze voetbeweging met het linkerbeen verwerkte hij de corner tot prachtgoal die eindigde in de winkelhaak. De verdediging van Focus'07 leek op dit moment de concentratie te verliezen en wie anders dan Ward Augustin wist dit af te straffen. De gelegenheidsspits werd na knap terugleggen van Philip Wels een kans geboden die bij hem altijd raak is. Met de vierde goal voor FC Breukelen was de eindstand echter nog niet bereikt. Het slotakkoord was voor Peter Kamp die door Patrick Mur in staat werd gesteld ook zijn goaltje mee te pikken en de eindstand op 1-5 te bepalen.

Volgend weekend volgt de laatste competitieronde, thuis tegen de nummer drie van de ranglijst: DHSC. Om te competitie prettig af te sluiten zou een overwinning gewenst zijn, maar aangezien bij puntverlies van Montfoort tegen Maarssen zelfs het kampioenschap nog tot de mogelijkheden behoort, zal alles nog eenmaal in het teken staan van de winst. Voor nu wordt er vooral rekening gehouden met een langere weg naar de 2e reserveklasse die mogelijk pas eindigt op 6 juni. Dit zou betekenen dat de nacompetitie succesvol is afgerond en de ploeg met een tevreden gevoel de zomer tegemoet kan zien.