D1 ligt op koers voor kampioenschap

sgraveland
d1
Zaterdagochtend half twaalf in ’s-Graveland. De tribune is voor 75%(!) gevuld met toeschouwers voor de wedstrijd ’s-Graveland D1 – FC Breukelen D1. Met nog twee competitiewedstrijden voor de boeg moest onze D1 de koppositie verdedigen. Dit keer waren Lucas en Wouter Baghuis mee als gastspelers, omdat Klaas-Pieter afwezig was en Sten nog steeds geblesseerd was. Lucas en Wouter bedankt voor het meespelen.

Alhoewel het hier in de eerste helft niet op leek, werd het een mooie en goede overwinning. De wedstrijd werd met 0-6 gewonnen. De eerste helft ging moeizaam. ’s-Graveland verzette zich tot het uiterste. Onze jongens en meisje hadden het hier lastig mee. Combinaties lukten niet en er kwamen ook niet echt goede kansen. Ook van de kant van ’s-Graveland werden er geen grote kansen gecreëerd. Van FC Breukelen kant waren er 2 noemenswaardige kansen in de eerste helft. Niek schoot na een mooi actie tegen de buitenkant van de paal. De tweede kans had een doelpunt als resultaat.

Niek passeerde aan de buitenkant zijn tegenstander. Zijn voorzet was eigenlijk te hard, maar Dani ging er toch achteraan en kon de bal terugleggen op Rafael. Rafael nam de bal goed aan. Passeerde een tegenstander om vervolgens met een mooi afstandsschot van de 16 meter de keeper met een hoog en strak schot te passeren; 0-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd uiteindelijk de score uitgebouwd naar 0-6. Al leek het hier in het begin van de tweede helft niet op. ’s-Graveland kwam fel uit de startblokken. Dit resulteerde in een corner. Uit deze corner ontstond een kans, waarbij de bal rakelings over geschoten werd. In de eerste de beste tegenaanval was het voor onze jongens en meisje wel raak. Niek wist na een mooie rush aan de rechterkant de keeper te passeren; 0-2. Bij de tegenstander brak het verzet na deze treffer. Onze D1 creëerde nog een paar prachtige kansen, maar de richtingcoördinaten van de schoenen stonden afgesteld op naast/over de palen in plaats van tussen de palen.

Toch kwam er een derde treffer. Uit een voorzet van Niek kon Yasin voor zijn tegenstander komend de bal in het doel tikken. De afronding was niet eenvoudig, maar Yasin deed dit goed; 0-3. Na een mooie ‘lobpass’ van Nicherwan kon Ruben op een mooie manier de vierde treffer maken; 0-4. Niek nam met zijn tweede treffer de 5e treffer voor zijn rekening. Na een pass van Wouter kon Niek de bal tussen de palen schieten; 0-5. De laatste treffer was voor Yasin ook zijn tweede treffer van deze wedstrijd. Uit een corner van Rafael wist hij de keeper te passeren; 0-6.

Nog één wedstrijd te gaan. Zaterdag 9 mei uit om kwart voor 9 ’s ochtends tegen Argon D2. Bij winst is de D1 kampioen. Een ieder die binnen FC Breukelen de D1 een warm hart toedraagt, vragen we hierbij om 9 mei aanwezig te zijn bij deze wedstrijd om onze jongens en meisje aan te moedigen. Ze verdienen het!