victoria
d4
Op bezoek gaan bij Victoria in Loosdrecht is altijd spannend. De club uit 1893 heeft een rijke historie, veel teams en het terrein is zo groot dat ze bezoekende clubs zelfs een plattegrond meegeven om niet te verdwalen. Verdwalen deden we dan ook niet, dankzij het kaartje en TomTomMexim.

De D4 moest spelen op het verst gelegen veld, maar ondanks dat was er toch aardig wat publiek langs de lijn. Victoria had het zo geregeld dat geen van de Breukelense talentvolle grensrechters hoefde op te treden. Daar werd het voordeel van ingezien, al was er in het begin ook nog wel enige zorg of misschien het nadeel toch groter zou blijken.

De D4 mocht aftrappen. De eerste tien minuten verliep het spel van beide teams moeizaam. FC Breukelen leek een licht overwicht te hebben, maar het lukte lange tijd niet om serieuze kansen te creëren. Na tien minuten kreeg FC Breukelen de eerste hoekschop. Nick schoot de bal goed voor en Max kopte de bal maar nét over. Vijf minuten later kon Victoria gevaar stichten voor het doel van keeper Jeroen. Nadat zij de bal drie keer breed hadden kunnen spelen volgde hun eerste schot op het doel. Jeroen moest kort daarop nog twee reddingen verrichten. Daarna was het weer vooral D4 dat druk zette op de helft van Victoria. Uitgespeelde kansen kwamen er niet, maar doelpogingen waren er wel van Valentijn, Nick, Max, Aron en Roan. Het lukte echter niet om de juiste combinatie te vinden om de verdediging van Victoria te ontrafelen. In de achterhoede waren Mohammed en Tom goede sluitposten die élke bal goed wisten te raken en zo de bal steeds weer bij het middenveld of verder wisten te krijgen. De loopacties van Mexim zijn we gewend maar ook Yassine en Nick maakte hun rushes over het veld. Jonas hield de linkerkant goed afgeschermd. Maar de ruststand was 0-0.

Trainer/coach Patrick Carbo had in de rust zijn team aangespoord dat hij nu toch wel snel een doelpunt wilde zien. Met een enkele wijziging in de opstelling was het plan om nog meer aanvoer van passes te krijgen naar de voorhoede. Direct bij de hervatting was voerde D4 de druk op. Een aanvallende actie van Aron leverde al vrij snel een hoekschop op, maar helaas nog geen doelpunt. Het bolwerk dat Victoria had opgetrokken rond het doel bleef moeilijk te slechten. In de 40e minuut kreeg Victoria na een uitbraak zelfs de grootste kans op de eerste treffer in de wedstrijd. Na een counter kwam de bal op de bovenkant van de lat. De hardekernsupporters hielden even de adem in. Maar onmiddellijk leek D4 een tandje bij te schakelen en lanceerde een vlammende aanval, waarbij Roan onstuitbaar oprukte en de bal buiten bereik van de uitkomende keeper precies in de rechterhoek wist te prikken. 0-1 voor FC Breukelen!

Victoria wist hoe dichtbij zij ook bij een treffer was geweest en gaf zich niet gewonnen. Aanval na aanval werd gelanceerd, waarbij de verdediging van D4 flink op de proef werd gesteld. Maar de laatste linie hield goed stand, al was het af toe wel spannend. Het kostte Victoria wel de nodige energie en dat bood kansen aan FC Breukelen. In de 45e minuut rukte Nick vanaf de middellijn op naar het doel van ‘Blauw-Wit’ en hoewel twee verdedigers hem eerst leken af te stoppen, ging Nick goed door waardoor hij de bal heroverde en knap wist te scoren: 0-2!

Met nog een kwartier te gaan gaf Victoria nog niet de hoop op, maar de volgende redelijke kans op een treffer was voor Max, die ook goed door ging richting doel en het keeper erg moeilijk maakte. Victoria bleef op de aanval spelen, aanvallen die vaak stukliepen op Tom die de bal veroverde en weer naar het middenveld speelde. Toch lukte het een speler van Victoria om op een gegeven moment de bal te schieten nadat keeper Jeroen gepasseerd was voor het doel. Het werd geen doelpunt dankzij een voortreffelijke tussenkomst van Delano die de bal wegkopte van de doellijn. De bikkel bleef daarna probleemloos doorspelen, hoewel de bal ook hard zijn oog had geraakt. Psychologisch was het waarschijnlijk een kantelmoment in de wedstrijd, want Victoria leek de moed te hebben verloren. Er volgde eigenlijk alleen nog maar kansen voor FC Breukelen. Mohammed schoof een linie op en spelend vanaf het middenveld stichtte hij gevaar in de voorhoede. Daan kwam nét te kort bij een snelle counter en met name Aron was een aantal keren heel dicht bij een treffer. De vreugde was dan ook groot toen hij na een mooie actie de derde treffer wist te maken: 0-3! De D4 stelde met deze overwinning definitief de tweede plek in de poule veilig. Er rest nog één wedstrijd op 9 mei, uit tegen hekkensluiter SC ’t Gooi.