Net geen driepunter tegen Argon voor FC Breukelen 2

argon
2e
Heerlijk voetbalweer in Mijdrecht afgelopen zaterdag en hoe jammer dat het seizoen over drie weken alweer eindigt. Net nu de grasvelden weer een beetje groen worden en de temperatuur uitnodigt om voetbal te kijken of te spelen. Na de zwaar bevochten overwinning tegen GVVV vorige week (3-2) was het voor het eerst dit seizoen dat de technische staf enigszins moest puzzelen om een elftal op de been te krijgen. Men moest het stellen zonder zeven selectiespelers: Sven Eggermont (buitenland) Hans Kabalt en Oussama Ouhadou (school), Sebas Jansen, Chris Jakobsen en Bob van Tricht (blessures) ontbraken op het wedstrijdformulier. Hierdoor startte Rick van de Velde, normaal uitkomend in het 3de elftal samen met Nino Scheenhart centraal achterin.

Er ontstond een open wedstrijd met twee teams die zich beide al hebben verzekerd van een nieuw seizoen in de reservehoofdklasse. De coaches hadden deze keer gekozen voor een versterkt viermans middenveld, waar onder leiding van aanvoerder en uitblinker Dawit - Kiki - Yemane het spel in de beginfase werd gedomineerd. Nadat de aanvallers van FC Breukelen al twee keer onterecht werden afgevlagd wegens buitenspel, negeerde de scheidsrechter het derde vlagsignaal en de splijtende pass van Nino Scheenhart werd perfect aangenomen door de naar binnen gesneden Mark Simons en zijn schot verdween onhoudbaar in de verre hoek. De terechte voorsprong had voor de rust al moeten leiden tot de definitieve beslissing, want in de 43ste minuut was het weer Mark Simons die zich knap vrijspeelde en de meegekomen middenvelder David van der Veld een 100% kans bood. David nam de bal met veel risico in één keer op zijn linkerslof, maar de bal verdween net aan de verkeerde kant van de lat.

Toch leek er ook in de eerste vijftien minuten van de tweede helft nog geen vuiltje aan de lucht. De onvermoeibare Menal Shawan won samen met Dawit en David de meeste duels op het middenveld en men kreeg uit de omschakeling via Junior Tuininga, Mark Simons en Antonio Cvetkovic meerdere mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De goal viel echter aan de andere kant uit één van de weinige kansen die men tot nu toe had weggegeven.

Na de 1-1 speelden beide teams vol op de overwinning, werden de ruimtes op het middenveld steeds groter en konden beide teams naar hartenlust aanvallen. FC Breukelen dacht de wedstrijd te beslissen. Na een mooie steekbal van David van der Veld op Antonio Cvetkovic, zette Cvetkovic perfect voor op de net ingevallen Cavit Yavuz die de 1-2 aantekende. Maar ook nu kreeg FC Breukelen in de blessuretijd de gelijkmaker te verwerken en wederom uit een corner. Frustrerend voor beide trainers die zich als gewezen verdedigers niet kunnen herinneren dat zij hun tegenstander bij een corner hebben laten scoren (kan ook de nostalgie zijn overigens).

In de 92ste minuut stond de 2-2 op het bord en het had nog erger kunnen worden als de attente Kelle van Schaik niet net op tijd de ingeschoten bal bij de eerste paal blokte. Nu haalde men met de hakken over de sloot het gelijke spel binnen, terwijl men in het eerste uur de beslissing had moeten forceren. Door het verrassende verlies van Swift stijgt men toch weer een plekje op de ranglijst en deelt men nu de vierde plek met Argon.

Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen DOVO en kan men vrijuit op zoek naar de volgende overwinning. DOVO verloor weliswaar van Spakenburg, maar draait een prime tweede seizoenshelft en het zal nog een lastige klus worden voor de mannen uit Breukelen om de drie punten in Breukelen te houden en plek 4 vaster in handen te krijgen. Gelukkig keren een aantal afwezigen weer terug. Aanvang aan de Broekdijk Oost is 12.00 uur.

Spakenburg, gefeliciteerd! Ten slotte feliciteren spelers en begleiding van FC Breukelen 2 koploper Spakenburg 2 met het behaalde kampioenschap. Met slechts acht verliespunten (waarvan drie tegen FC Breukelen in de topper bij Spakenburg) is men de terechte kampioen.