F6 en Kockengen F2: veel strijd en ieder een punt

f6
kockengen
Zaterdag, 11 april ’15, voetbalde onze F6 een thuiswedstrijd tegen de F2 van Kockengen. Toen de kanaries van Kockengen het veld opliepen was er bij het publiek even twijfel of dit de juiste tegenstanders waren. Hun spelers leken namelijk wat ouder te zijn dan onze mannen, langer waren zij in elk geval wel.

Toen het fluitsignaal gegeven was kwam de F6 langzaam op gang. De teamleden zochten steun bij elkaar en de benen leken erg zwaar te zijn. Was het onvoldoende nachtrust, een overgeslagen ontbijt of waren zij bevreesd en onder de indruk van de F2 van Kockengen? Na een vijftal minuten gevoetbald te hebben kreeg onze F6 door dat lengte en postuur niet alles zegt. Zij merkten dat zij technisch beter voetbalden dan Kockengen, wellicht dankzij onze nieuwe technische trainer Nico Rietveld. Hierdoor kregen zij weer vertrouwen en gingen zij nu en dan hard de confrontatie aan.

Maar eerlijk is eerlijk, ook Kockengen was soms zeer gevaarlijk. Ons doel werd af en toe erg dicht benaderd en een tegendoelpunt leek een kwestie van tijd te zijn. Op een bepaald moment kon een speler van Kockengen aan de rechterzijde doorbreken en een hard schot hoog op het doel plaatsen. Casper sprong zo hoog als hij kon, strekte zijn armen hoog boven zijn hoofd en tikte de bal weg van het doel. Een vrijwel onvoorstelbare redding, een van grote klasse!

Kockengen bleef de druk opvoeren, maar telkens stuitten zij op onze verdedigers Jan-Pieter, Sebbe, Pedro en vooral Thomas. Onze laatste man frustreerde een paar gevaarlijke aanvallen van Kockengen, waarna hij de bal hard naar onze middenvelders kon schieten. Behendig werd de bal aangenomen door Sweder en Jayden, maar het kostte ons team moeite om de bal voor het doel van Kockengen of bij onze spits Jarice te krijgen. Een keer kreeg de F6 een mooie kans. Jayden brak aan hun linkerzijde door en plaatste de bal exact voor het doel. Daar waar geen enkele verdediger stond, maar helaas ook niemand van onze F6. Kort erna kreeg Kockengen het opnieuw te verduren. Sweder nam de bal mee naar voren en passeerde behendig een verdediger, om vervolgens een prachtige pass te geven naar de vrijlopende Jarice. Jammer genoeg kreeg hij de bal niet direct onder controle en kon Kockengen weer een barricade vormen.

Kockengen had weer moed verzameld en stormde op in de richting van ons doel. Het was Jan-Pieter die hun aanval al op het middenveld  brak. Zijn tegenstander was een stuk groter, maar hij ging niet aan de kant. Met een klein tikje tegen de enkels van de aanvaller liet hij hem het groene gras van dichtbij bekijken. Een vrije trap werd gegeven, nadat onze verdedigers weer terug waren op eigen helft. Kennelijk was Kockengen op dit moment sterk gemotiveerd, want al vlot konden zij een prachtig schot op ons doel plaatsen. Gelukkig ketste de bal af tegen onze doelpaal en kwamen we hier goed mee weg. Ruststand 0-0.

F6

De pauze werd benut door de coaches van beide teams. Misschien deed Mario dit wat beter dan de coach van Kockengen, want Kockengen leek in het begin de moed te hebben verloren. Het was onze F6 die nu meer aan de bal was, met Sebbe in het doel. De conditietrainingen op de woensdagen hebben ervoor gezorgd dat onze voetballers sterkere benen en een groter uithoudingsvermogen hadden. Sweder en Jarice waren, met ondersteuning van Casper, een paar keer dichtbij een doelpunt. Ook een corner bracht een goeie kans. De beste kans kwam kort daarna. Sweder kreeg de bal toegespeeld, wat gezien werd door de een speler van Kockengen. Die dacht de bal van Sweder te kunnen afpakken, maar hij kreeg het nakijken. Sweder maakte een prachtige schijnbeweging en liet de bal gewoon doorrollen, om deze daarop mee te nemen. Hierop gaf hij een pass naar Jarice, die erna twee tegenstanders op het verkeerde been zette en hen erg handig passeerde. Zo kwam hij op 20 meter voor het doel van Kockengen met alleen nog de keeper voor zich. Het kon niet anders zijn dan dat we hiermee op 1-0 voorsprong zouden komen.

Maar het onvoorstelbare gebeurde, Jarice werd door een verdediger lelijk getackeld. Wat in onze ogen een penalty had moeten zijn, werd een vrije trap.  Thomas gaf een flinke trap tegen de bal, maar de weerstand bleek te groot. Toen Kockengen de shock te boven was zetten zij de aanval in op ons doel. Als renpaarden stoven zij over het veld en een schot kwam opnieuw hoog op het doel van de F6. Ook Sebbe bleek superkrachten te bezitten, want ook hij kon de bal uit het doel houden.

Misschien had Jarice de tackle nog op zijn netvlies staan en was hij uit op wraak, want ook hij liet een tegenstander flink onderuit gaan. In de eredivisie zou het vast een rode kaart hebben opgeleverd. Een vrije trap werd genomen en niet veel later rolde de bal voor ons doel langs. Deze kans voor Kockengen werd niet door hen gepakt, waren zij dan toch vermoeid? Wel konden zij vanaf de rechterzijde nog een schot op ons doel geven, maar die belandde rechts in het zijnet. De scheidsrechter floot af, waarmee de stand op 0-0 bleef staan. Het was een harde wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Ik vind dat de F6 tevreden kan zijn met gelijkspel. Erg knap gedaan!