F1 in Maarssen: verlies van de bal, winst in punten

maarssen
f4
Na een paaszaterdag vrij vertrokken we deze keer voor de streekderby naar VV Maarssen F4. Met als debutant Quinten, die als welkom de aanvoerdersband mocht dragen. Na het omkleden, de tactische bespreking en onder een zeer dreigende lucht en forse wind de warming-up.

De professionele uitstraling van onze jongens viel gelijk op bij de plaatselijke fotografe. Onze jongens onderbraken hun warming-up graag en gaven hun beste smile om vast te laten leggen op de gevoelige plaat. Naast een groepsfoto ook heuse close-ups. Er wordt nog met de landelijke pers onderhandeld over de portretrechten van onze sterren maar het zou zo maar eens kunnen zijn dat deze fotoserie binnenkort te bewonderen is in menig voetbalmagazine …

Net voor aanvang van de eerste helft belandde één van onze eigen ballen in de sloot. We konden er niet bij en waren genoodzaakt in de rust op zoek te gaan naar een langere stok. Met het windje fors tegen, starten we na het luide fluitsignaal. Het eerste deel van het spel was conform het zeemansspel, het spel golfde heen en weer. Waarbij onze FC iets meer op de helft van de tegenstander kwam. Een paar kansen, met zelfs een heuse omhaal van Presley, werden door de keeper van Maarssen goed gestopt. Vanuit de corner was het Jip, onze steady rechtsachter, die onder luid gejuich de openingsscore op het bord zette.

De kop was eraf maar de VV lieten het er niet bij zitten. Door de harde wind kwam de bal ongelukkig in de voeten van de tegenstander en troffen zij ons doel, 1-1. Na de aftrap gaf FC Breukelen direct weer gas en na een mooie rush was het Quinten die met een tikkie de bal rechts in de hoek plaatste, 1-2! Dat niet alleen wij onze eigen corners goed weten te benutten bleek kort daarna. Finn nam ’m en de tegenstander scoorde een eigen goal, 1-3. In de rust kwamen de limo dames en werden onze jongens geprezen om hun inzet en goede spel, het liep erg goed!

Na een groepspaashazenorenactie op naar de sloot om onze bal op te halen. De vader van Quinten had een lange fierljepstok weten te scoren. Bij aankomst bij de sloot, bleek onze bal door anderen al weggehaald, verlies van één van onze ballen, balen!!

Ook in de tweede helft was er een goede aansluiting vanuit de verdediging door Samuel en deed keeper Rogier actief mee. Na een goed opgebouwde aanval op links was het Deylano die met een poeier van afstand de touwen raakte, 1-4. Korte tijd daarna wederom een strakke aanval waarbij Finn in de opbouw een heuse Panna maakte, Dano de pass op Deylano kon maken, die vervolgens nog ff iets harder als kort daarvoor, de 1-5 binnen schoot. Levi vond vlak daarna knap de dunne rechter paal waardoor een goal uitbleef.

De slottreffer was uiteindelijk weer voor Deylano. In een goede actie van Levi en Quinten, waarbij de laatste te val werd gebracht, zette Dano de bal door op hem. Na een penaltyreeks, waarbij bleek dat de scheids echte rode en gele kaarten op zak had, werd afgesloten met de winst in punten. Onze jongens hebben als team erg goed gepresteerd. Ga zo door!