FC Breukelen 1 geeft niet thuis

1e
montfoort
FC Breukelen 1 heeft zich op paaszaterdag voor zo’n vijfhonderd man publiek ernstig geblameerd en de eerste thuisnederlaag in 2015 geleden. Het op de laatste plaats staande v.v. Montfoort vertrok dankzij twee loepzuivere treffers met drie punten in de tas van de Broekdijk Oost. De zege was volledig verdiend. Montfoort pakte in vijf dagen tijd zes belangrijke punten en houdt daarmee nauw contact met de overige staartploegen in de hoofdklasse A. Het andere inhaalduel tussen DFS en SteDoCo leverde 1-2 winst op voor de koploper uit Hoornaar. Alle clubs hebben nu 21 duels gespeeld.

Vol onbegrip en afgrijzen zal menig FC Breukelen-supporter de thuisploeg hebben aanschouwd. Was het de spelers misschien ontgaan dat Montfoort midweeks uit bij SDC Putten met 2-4 had gewonnen? Of had men een tegenstander verwacht die de moed al had opgegeven? Die zich al had verzoend met een jaartje eerste klasse? Was het wellicht niet goed doorgekomen dat men zelf bij een zege vier(!) plaatsen zou stijgen? Wanneer welgeteld één veldspeler (Mitchell de Zwart) voor 130% inzet toont en er alles aan doet om te winnen, terwijl de rest om hem heen deze dag niet thuis geeft, blijft het in elke klasse vechten tegen de bierkaai. Ook, nee, juíst tegen Montfoort.

The Orange Machine had namelijk de zaken goed voor elkaar. Met een dubbele linie van vier mannen-met-baarden-en-spieren zat het met de wind in de rug achterin potdicht. Al na zeven minuten had de zwervende aanvaller Chanan Brandsma 0-1 in het netje liggen, waarbij iedereen zich afvroeg of FC Breukelen vandaag zonder defensie speelde. Stuitend zoveel ruimte als Brandsma in het centrum kreeg. De thuisploeg kreeg daarna enkele kansen om iets terug te doen: Deen van Embricqs schiet na lange rush jammer genoeg op de paal, Roy Hom kopt voorlangs de kruising, Deen kopt naast na een voorzet van Mitchell de Zwart, Mitchell zelf schiet naast na aangeven van Daniël Kops.

De beide uitblinkers Masies Artien en Mitchell de Zwart (11) in een boeiende duel.
De beide uitblinkers Masies Artien en Mitchell de Zwart (11) in duel.

Doelpuntenmaker Brandsma aan de overkant had op zijn beurt zowat 0-2 op de schoenen, ware het niet dat hij wegens een overtreding werd afgefloten door een goed en relaxt leidende arbiter Roelof Luinge. Die kans was echter niets vergeleken bij de onvoorstelbare mogelijkheid voor ex-FC Breukelen-speler Sven van Vuuren in de slotminuut van de eerste helft. Vanuit dik drie á vier meter in buitenspelpositie kreeg hij groen sein en mocht alleen op Aäron Balk af spurten. Sommige thuissupporters hadden bij die aanblik de fietssleutel al in de hand, maar Van Vuuren mikte wonderlijk genoeg naast het doel. De sleutels werden weer opgeborgen en tot aan de rust bleef het 0-1.

Bedrijf twee bracht een krampachtig aanvallende thuisploeg te zien die welgeteld één vloeiende aanval op de mat legde. In minuut 50 sneed de FC Breukelen-aanval als een warm mes door de Montfoortse boter. De voorzet van Mitchell de Zwart vanaf bijna de achterlijn was op maat, de inzet met binnenkant rechtervoet van Daniël Kops leek trefzeker, maar de lat boven doelman Robin Vianen bracht met een luide pets redding.

Vanuit een ingooi met wind tegen(!) scoorde Bart Roelofs twintig minuten voor tijd 0-2. De ploeg van coach Alain Hijman kon nu rustig achterover leunen en het was eigenlijk wel gedaan met de thuisploeg. Het aanvalsspel van FC Breukelen bleek te opportunistisch, kende nauwelijks verrassingen en finesses, en bracht Montfoort niet meer in zwaar weer. Montfoort-speler Redouan Aamri kreeg diep in de tweede helft zelfs nog een reuzemogelijkheid om vanuit een vrijstaande positie doelman Balk voor de derde keer te laten vissen, maar Aäron was in deze één-tegen-éénsituatie de bovenliggende partij. Een dikverdiende overwinning voor Montfoort derhalve - dat in Masies Artien een ijzersterke uitblinker had - en een thuisploeg die - Mitchell de Zwart uitgezonderd - met het schaamrood op de kaken van de grasmat stapte.

Komende zaterdag volgt weer een thuiswedstrijd, tegenstander is dan Jodan Boys. Coach Dennis van den IJssel van de ploeg uit Gouda (die maar één puntje meer heeft dan FC Breukelen en geen geweldige periode kent) zat vandaag op de tribune en het laat zich raden wat de oefenmeester in zijn notitieboekje heeft geschreven. Aan zijn opponent Cor ten Bosch van de gastheren de schone taak om de heer Van den IJssel komende zaterdag op het verkeerde been te zetten en Jodan Boys te passeren op de ranglijst.

4 april 2015, FC Breukelen - Montfoort 0-2 (0-1)

0-1 Chanan Brandsma 0-2 Bart Roelofs

FC Breukelen

Aäron Balk, Edwin Soenarto, Iljaas Rodjan, Roy Hom, Marc van Rees (50’ Tom Kalkhuis), Mauro Franken (63’ Mitchell van Friderici), Deen van Embricqs, Lorenzo Lassooij (70’ Immanuelson Duku), Daniël Kops, Lucien Dors, Mitchell de Zwart.

v.v. Montfoort

Robin Vianen, Yorno Vork, Masies Artien, Chris Resida, Nicolaï Verbiest, Roy Gruters, Redouan Aamri (78’ Gerben Drost), Nick van Luinen, Sven van Vuuren (63’ Mitchel Bottenheft), Bart Roelofs (70’ Wouter Agterberg), Chanan Brandsma.

Scheidsrechter

R. Luinge

Kaarten

FC Breukelen geen Montfoort Sven van Vuuren (geel)

Foto’s: Nico van Stroe.

fcb1_montfoort1_02

fcb1_montfoort1_02

fcb1_montfoort1_03

fcb1_montfoort1_03

fcb1_montfoort1_05

fcb1_montfoort1_05

fcb1_montfoort1_06

fcb1_montfoort1_06

fcb1_montfoort1_07

fcb1_montfoort1_07

fcb1_montfoort1_08

fcb1_montfoort1_08

fcb1_montfoort1_09

fcb1_montfoort1_09

fcb1_montfoort1_10

fcb1_montfoort1_10