D1 wint van Stocksunds IF (Zweden)

d1
StocksundsIF
Wat is er mooier om na een heerlijk paasontbijt een partijtje te voetballen? Wat is er mooier om na een heerlijk paasontbijt ‘uit te buiken’ langs de lijn en een mooie voetbalwedstrijd te zien? Wat is er mooier dan op tweede paasdag naar de meubelboulevard te gaan? Inderdaad, een mooie voetbalwedstrijd.

Op tweede paasdag ’s ochtends om 11.00 uur betraden de spelers van het Zweedse Stocksunds IF en onze jongens en meisje (Klaas-Pieter was helaas verhinderd) van de D1 het hoofdveld voor een mooi potje voetbal. Spannend was het in het begin wel, want niemand van FC Breukelen had enig idee wat het niveau van de tegenstander zou zijn. Nadat, zoals gebruikelijk bij (internationale) topwedstrijden, iedereen iedereen een hand had gegeven en Wessel namens FC Breukelen een vaantje aan de aanvoerder van de tegenstander had gegeven, gaf arbiter Marco van Neerbos het eerste fluitsignaal van de wedstrijd.

D1_StocksundsIF_5026

We wilden meteen laten zien wat we in huis hadden en begonnen meteen fel en fanatiek te voetballen. We wilden de tegenstander niet de kans geven om in hun spel te komen. Dat lukte prima, want in de eerste helft kwam Stocksunds IF bijna niet op onze helft. Het merendeel van het spel speelde zich op de speelhelft van Stocksunds IF af. Bram had een rustige eerste helft. Kansen kreeg de D1 wel. Jim had de eer om het eerste doelpunt te maken. De eerste van de D1 (en ook zijn eerste) in een internationale wedstrijd: 1-0.

Niek wilde niet achter blijven. Na een mooie dieptepass van Ruben kwam hij oog in oog met de keeper. Deze omspeelde hij heel mooi en daarna was het een koud kunstje om de bal tussen de palen te schieten:  2-0. Er werd goed gecombineerd. Voor Stocksunds IF was het eigenlijk maar zaak om de bal tegen te houden. Combinatiespel van hun kant was er nauwelijks te zien. Uit een mooie aanval van kort en snel raken mocht Yasin als de laatste de bal raken om deze tegen de touwen te schieten. Een mooie combinatie tussen Jim, Ruben en Niek ging hieraan vooraf: 3-0. Dit was tevens de ruststand.

D1_StocksundsIF_4991

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Alleen kwam Stocksunds IF nu wel wat vaker over de middellijn, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Er werd door de D1 nog drie keer gescoord. Niek nam de vierde goal voor zijn rekening: 4-0. Ruben kwam voor de keeper, maar hij zag zijn inzet half gestopt door de keeper. Dani, die goed meegelopen was, kreeg de bal voor zijn voeten en schoot de vijfde treffer binnen: 5-0. Elias gaf het slotakkoord aan deze wedstrijd. Uit een corner van Rafael wist hij koppend de zesde treffer op het scorebord te zetten: 6-0.

D1_StocksundsIF_5023

Een domper op deze wedstrijd was dat Sten met een enkelblessure (enkelband) vroegtijdig het veld moest verlaten. Zoals nu de berichten zijn kan hij het laatste gedeelte van het seizoen niet meer meedoen. Internationaal succes voor de D1. Een mooie opsteker voor de laatste vier competitiewedstrijden, waarbij ze nog kans op het kampioenschap hebben. Voorwaarde is wel dat alle wedstrijden gewonnen worden. Of de andere titelkandidaat moet steken laten vallen.

Tot slot gaat namens iedereen van de D1 een grote dank uit naar:

• Marco van Neerbos die bereid was om deze wedstrijd in goede banen te leiden. SUPER Marco. (Wat is er mooier om na het paasontbijt een internationale voetbalwedstrijd te mogen fluiten?)
  • Ester en Leo heel hartelijk bedankt dat jullie ons de gelegenheid hebben gegeven om in de kantine te kunnen en dat jullie er voor gezorgd hebben dat de bar geopend was. Echt heel erg SUPER van jullie. (Wat is er mooier dan op tweede paasdag bij de voetbalwedstrijd van de D1 een kopje koffie of thee uit de kantine te kunnen halen.)

Foto’s: Johan Buls.