Mini-F succesvol op Paastoernooi bij VSV Vreeswijk

vreeswijk
Zaterdagmiddag 4 april vertrokken de spelers van de mini-F-pupillen naar het voetbalterrein van VSV Vreeswijk te Nieuwegein. Het betrof een jaarlijks terugkerend Paastoernooi waarin de jongens voor het eerst hun opwachting mochten maken op een half veld in het tenue van FC Breukelen. De hele week waren onze jongens zeer gespannen en werd er daardoor niet veel geslapen in de nacht van vrijdag op zaterdag. De weersverwachtingen waren goed en met grote aanhang reden de jongens weg uit Breukelen. Daar aangekomen werden ze in hun tenue gehesen en konden vervolgens direct starten met een professionele warming-up onder bezielende leiding van trainer/coach Nico. Na het warmdraaien zochten de voetballers hun plek op het veld die hun vooraf was ingefluisterd.

Mini-F03

De eerste wedstrijd was direct tegen de organiserende vereniging. Een team dat gemiddeld één jaar ouder was. Hier was echter direct na het eerste fluitsignaal weinig van te merken. De druk werd vanaf de eerste minuut al gezet wat resulteerde in diverse schoten op doel waaronder een bal op de paal. De enthousiaste ouders keken hun ogen uit omdat het leek of deze jongens al volop gewend waren aan het spelen van wedstrijden. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de partijen meer in evenwicht. Toch was het uiteindelijk Vreeswijk dat de score opende.

Onze jongens lieten zich niet kisten en hielden hun koppie omhoog. De wedstrijd werd steeds harder en de scheidsrechter had moeite om deze in de hand te houden. Het was tien minuten voor tijd toen Rick zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. De spanning was om te snijden en kansen waren er over en weer. De wedstrijd leek te gaan eindigen in een gelijkspel, maar in de allerlaatste minuut was het toch nog raak door diezelfde Rick die zijn laatste krachten stopte in de bal waardoor de overwinning op naam van FC Breukelen kwam te staan.

Mini-F02

Het publiek bekroop het gevoel dat de beker al binnen was want onze jongens werden gek van vreugde. Na in de kleedkamer te zijn getrakteerd op een drankje en koek werd direct daarna de tactiek voor de beslissende daarop volgende wedstrijd besproken. De tegenstander was VVIJ. Deze ploeg had inmiddels de eerste wedstrijd verloren dus er moest minimaal gelijk gespeeld worden om de beker met de grote oren mee naar huis te nemen. Direct na het eerste fluitsignaal vlogen de mannen er weer op los. De vele suikers hadden blijkbaar goed hun werk gedaan, want al vrij snel was het Laurent die de score opende. Al snel bleek dat VVIJ niet was opgewassen tegen het technisch zeer sterk spelende FC Breukelen.

Na de 1-0 was het al vrij snel weer raak toen onze Laurent na een mooie solo de bal zomaar ineens op zijn slof nam en deze pardoes in de netten liet eindigen. De buit bleek binnen te zijn maar FC Breukelen kende geen genade. De 3-0 volgde al vrij snel door prachtig werk van Chris. Zowel het voetbal als het weer werd alsmaar mooier en Laurent besloot zich wederom van zijn goede kant te laten zien door met een afstandsschot de bal via de binnenkant van de paal weer in het doel te doen laten landen. Noud was het uiteindelijk die ook nog van zich liet spreken en de eindstand na hard werken op 5-0 bepaalde. Het feest kon niet op!

Mini-F01

Als afsluiting werd er nog een penaltyrace gehouden waarin de verenigingen hun kunsten nog een keer konden laten zien. Dat FC Breukelen zich hier goed op voorbereid had, bleek al snel nadat ook zij hier weer als beste uit kwamen. Met twee grote bekers in handen werd er uitbundig gevierd onder het genot van een welverdiende zak friet. Iedereen kon tevreden naar huis om al het filmmateriaal thuis nog eens te kunnen aanschouwen. Een dag die de jongens niet snel zullen vergeten!