F2 in de wielen gereden in rechtstreeks duel om koppositie

f2
altius
In hun strijd om de kampioenstitel ligt het team van FC Breukelen F2 op ramkoers. Desalniettemin zagen de onverzettelijke helden van ‘De Witte Motor’ afgelopen zaterdag op thuisbasis Sportpark Broekdijk Oost onvoldoende kans de aspiraties van directe tegenstander Altius F4 te bedwingen.

De opponent van het Hilversumse Kininelaantje werd vanaf het eerste fluitsignaal in een zinderend duel door het onwrikbare collectief uit Breukelen genadeloos onder druk gezet. De inspanningen van Ons Geuzenteam waren echter niet toereikend om de bezoekers van ‘Sportpark Berestein/035’ van de winst af te houden.  Na tweemaal twintig minuten eindigde de partij met een teleurstellende 1-5 op het scorebord.

“Mijn opdracht aan het team vandaag was heel simpel,” reageert trainer Herman Middelkoop (48) na het bewogen duel afgelopen zaterdag. “‘De dood of de gladiolen.’ Wat mij betreft zegt dat genoeg over de inzet van het team bij deze wedstrijd”, vervolgt de oefenmeester van het sterrenensemble. “Onze ploeg was vandaag in meerdere opzichten serieus gehandicapt. Zo kon iedereen vanochtend zien dat Lars en Ole verre van hersteld waren van ernstige spierblessures. Dat zij zich desondanks voor 100% voor het team hebben ingezet, zegt genoeg over hun houding in het collectief. Daarnaast werden de verdedigende kwaliteiten van Timo met de spreekwoordelijke node gemist: hij is momenteel op trainingsstage bij onze affiliated partner FC Salzburg”, memoreert Middelkoop.

“Ik erken dat de timing van die uitwisseling qua nationale competitie behoorlijk ongelukkig is, maar dat is nu eenmaal - helaas - de consequentie van het topniveau waarop onze F2-spelers acteren. Omdat ik de gevolgen van deze forse aderlatingen zag aankomen heb ik voor deze wedstrijd ‘pro forma dissidente’  Yulia gestrikt om haar (ex-)F2-maatjes te ondersteunen. Jammer genoeg heeft ook haar tomeloze inzet geen positieve draai gegeven aan het wedstrijdverloop vanochtend”, vat trainer Middelkoop samen, om tot besluit met een veelzeggende blik in zijn ogen op te merken: “Ik hoop dat ons team in het laatste deel van deze competitie verschoond blijft van dit soort vervelende zaken. De hervatting op 11 april aanstaande tegen Victoria F9  is in dat verband wat mij betreft maatgevend”.

Gevraagd naar zijn ambities in dit stadium van de competitie is Middelkoop kort en bondig. “In deze speelronde hebben we nog vier wedstrijden voor de boeg en de opdracht aan het team is in mijn ogen heel erg duidelijk: er moet nog vier maal worden gewonnen. Als alle spelers in de ploeg zich die houding eigen maken en ernaar handelen, blijf ik wat F2 betreft oprecht geloven in het kampioenschap-2014/2015. Voor de spelers, voor mij en de technische staf zal dat de kroon zijn op het werk en de inspanningen die we met elkaar verrichten om een leuke en goed functionerende ploeg te zijn, zowel qua voetbal als qua maatjes!”