F7 winnaar in modderpoel

dob
f7 (vsv)
Onze spelers hadden vandaag hun eerste uitwedstrijd in de VSV-competitie tegen v.v. DOB F2 in Nigtevecht. Aan meegereisde supporters geen gebrek. Naast ouders stonden ook weer opa’s, oma’s,  ooms en tantes trots langs de lijn, in de regen. Zo ook juf Hiske van een zestal kinderen dat naast het voetballen ook nog eens bij elkaar in dezelfde klas zit. En natuurlijk wil je haar dan ook gelijk laten zien hoe goed je kunt voetballen. Ondanks dat we te midden van een weiland speelde was er maar weinig gras te bekennen op ons speelveldje (wellicht grazen daar de koeien door de weeks op).

Er werd acht tegen acht gespeeld en de eerste helft stond Tommy op doel. FC Breukelen ging flitsend van start. De eerste corner was al snel daar en waren er veel uitgestoken benen te zien voor het doel van de tegenstander. Een doelpunt bleef nog even uit. Niet veel later gaf Mauro een mooie dieptepass op Max, die deze koelbloedig afrondde (0-1). Via een uitbraak kwam DOB vervolgens langszij en moesten onze spelers de 1-1 aanschouwen. Er zou gelukkig nog genoeg tijd komen daar iets aan te veranderen.

Mauro mocht drie corners op rij nemen en zag vervolgens zijn laatste via een been van de tegenstander achter de keeper van DOB verdwijnen (1-2). Vervolgens laten meegereisde supporters langs de lijn allemaal mooie voetbaltermen horen als “zet vast”, “breed spelen”, “aannemen” etc. Dat de beste stuurlui aan wal staan, blijkt wel weer. De F7 ging echter onverstoorbaar door met hun eigen spelletje. Met Lars P. en Djeziamo op het middenveld domineerden onze “witte leeuwen” het spel. Zo werd vanuit een vrije trap voor FC Breukelen Jurre aangespeeld die vervolgens de bal mooi doortikte op Lars K.  Laatstgenoemde had deze week aan oma beloofd vandaag een doelpunt te zullen maken en zo geschiedde (1-3).

Na de rust is het Jurre die als een echte spits zijn langverwachte eerste doelpunt (1-4) wist te maken. Djeziamo staat deze helft op doel. Dan in eens is plots de scheidsrechter uit het zicht verdwenen. Hij heeft het spel stil gelegd om nog even zijn klokje op te gaan halen, die had hij bij het aantrekken van een droog shirt in de kleedkamer laten liggen. Gelukkig zijn de afstanden bij DOB naar de kleedkamers/kantine te overzien met slechts twee veldjes en een parkeerplaats, waarbij je niet lang naar je auto hoeft te zoeken.

Onze spelers die niet meer van plan zijn de winst uit handen te geven zetten vervolgens weer aan. De 1-5 en 1-6 zijn snel daar. Sam schiet de laatste hoog over de keeper heen. Uit een onverwachte hoek snijdt een mannetje van DOB mooi door onze verdediging heen en pikt toch nog even de 2-6 mee. Vlak voor tijd kreeg Jurre de bal per ongeluk in zijn gezicht en moest even opgelapt worden van een bloedneus. Ondanks dat we het de laatste minuutjes van de wedstrijd even met een man minder moesten doen, ziet Max kans de keeper van DOB op het verkeerde been te zetten en rondt hij het voetbalspel in de modderpoel af met 2-7. Ik denk dat de tenues nog niet zo smerig zijn geweest als vandaag maar ach wat geeft dat nog na zo’n welverdiende overwinning.