F1 trotseert regen en DESTO F3

desto
f1
Op een behaaglijk tijdstip en met wat minder behaaglijke weersomstandigheden trapte onze mannen af tegen DESTO F3. Nadat vorige week de overwinningsreeks was doorbroken door PVCV, waren we tot op het bot gemotiveerd om orde op zaken te stellen. Meteen na de aftrap was duidelijk dat de leeuwen van de F1 voor de winst naar Sportpark De Vryheit waren afgereisd.

Het was Jip die de toon zette met een prachtige rush op de rechterflank. Hij kon alleen ten koste van een overtreding worden afgestopt. Nadat Jip weer was opgelapt, nam Levi de vrije trap en was het Deylano die de afvallende bal bijna binnenschoot. Het was de coaches van de F1 inmiddels al opgevallen dat de keeper van DESTO van een dermate formaat en kwaliteit was, dat iets speciaals nodig was om deze doelman te passeren. Zelfs een kiezelhard schot van Presley werd door de keeper vakkundig op de paal gekeken. Kortom, onze jongens moesten iets extra’s brengen … en dat deden ze.

Het was dit keer Samuel die een onvervalste Zinedine Zidane uitvoerde (voor wie het geheugen zich even in steek laat, klik hier voor het voorbeeld). Ook hij kon alleen ten koste van een overtreding worden afgestopt. De vrije trap van Samuel was perfect geplaatst en werd door Deylano op wonderschone wijze binnen gekopt; zelfs voor deze keeper onhoudbaar. Jarige Deylano gaf ons hiermee de mooiste traktatie die we ons konden indenken. Wat een prachtgoal.

Meteen na de aftrap was het Finn die de bal afpakte en doorpasste naar Presley. Presley bracht meteen Levi in stelling, maar zijn schot werd gekeerd en door de keeper meteen omgezet in een messcherpe counter. Door goed uitkomen van Rogier werd gelukkig de gelijkmaker voorkomen. In het vervolg was het Jip met een goede uitbraak op rechts en een strakke pass naar Presley die op zijn beurt Levi diep stuurde. Samen met Finn sloot Presley gelijk aan om de voorzet van Levi in ontvangst te nemen. Terwijl Finn de verdediger met zich meetrok naar linksbuiten, was het Presley die de panklare voorzet van Levi kon binnentikken. Een volledig uitgespeelde goal en een genot om naar te kijken (zelfs in de inmiddels niet aflatende regen). In het laatste deel van de eerste helft hadden onze jongens even een dip waardoor DESTO zo’n drie à vier grote kansen kreeg maar Dano, Rogier en een dosis geluk konden de aansluitingstreffer steeds voorkomen.

De rust werd kort gehouden om verdere afkoeling te voorkomen. Dat kwam Jip goed uit, want kort na de aftrap van de tweede helft zag hij een mogelijkheid en schoot met een geweldige pegel op de kruising. Dat was precies de juiste aansporing voor zijn vriendjes om nogmaals de doelman van DESTO te verschalken … en hoe! Na de spelhervatting van de doelman was het Presley die de doelman te ver voor zijn doel zag staan. Met een enorme knal shoot hij de bal vanaf de middenlijn over de keeper in het dak van het doel: 0-3!  Het verweer van de thuisploeg was hiermee geknakt. De F1 creëerde kans na kans en bleef goed samenspelen. Nadat Levi twee doelkansen in rook zag opgaan, gaf hij bij de derde kans een bekeken steekbal aan Deylano die daar wel raad mee wist … BAM! 0-4!

Zoals in de eerste helft was het ook in de tweede helft dat onze jongens na de euforie een dip hadden. Het gevolg was een geweldige kans voor een doorgebroken DESTO-speler die ternauwernood kon worden afgestopt door Rogier. Met een ferme schop over de zijlijn bracht Dano even rust. Maar die rust was kortstondig want uit de inworp bleef de bal in ons doelgebied liggen en maakte DESTO 4-1. Vlak daarna bleef de bal wederom in ons doelgebied en verkleinde DESTO de achterstand naar 2-4. Dat was de druppel voor Finn die een volgende aanval kordaat afstopte. Via Deylano kwam de bal bij Levi die met een onhoudbare knal op doel de voorsprong weer terugbracht naar drie doelpunten: 2-5. Met die eindstand en een leuke penaltyreeks gingen we vervolgens snel naar de kleedkamer om wat op te warmen en de overwinning te vieren. Heel goed gespeeld, mannen. Ga zo door!