F6 speelt gelijk bij OSM'75 F12

osm75
f6
Zaterdagochtend, 15 maart jl., vertrokken de spelers van de F6 naar het OSM'75-voetbalterrein in Maarssen. Vooraf was hen al bekendgemaakt dat hun team promoveert, vanwege de in dit seizoen behaalde successen.

Met hoge verwachtingen keek het publiek naar het warmdraaien van de voetballers die behendig de bal naar elkaar schoten en nu en dan een mooi schot op het doel plaatsten. De weersverwachtingen waren goed en er waren geen blessures, dus niets wat het team tegenzat.

De wedstrijd zou om 11.00 uur starten, maar de tegenstanders lieten zich toen nog niet op het veld zien. Bleven zij in de warmte binnen, in de hoop dat FC Breukelen koude en verstijfde spieren zou krijgen? Hadden zij angst voor onze F6 of nam hun coach nog de te spelen tactiek door? Toen OSM eindelijk het gras op kwam en zich op hun helft verdeelde, had onze F6 nog goede moed. Ook de meegereisde supporters van de F6 hadden optimistische verwachtingen. Maar wat een spannende wedstrijd werd het, vanaf de start tot aan het eindsignaal.

De aftrap werd genomen en direct al ging de strijd gelijk op. OSM F12 bleek een zware tegenstander te zijn. De F6 kwam nauwelijks door hun sterke verdediging heen en hun counters en spitsen waren heel gevaarlijk. Het was Sweder die een paar keer goed diep, over de linkerzijde, naar voren kwam. Handig speelde hij om wat tegenstanders heen, tot hun laatste man onze aanval kon afbreken. Ook Jayden kon een paar keer erg dichtbij hun doel komen, maar hun verdediging leek wel een dikke muur.

Toch lukte het Jaris de verdediging op het verkeerde been te zetten. Zeer behendig brak hij door en plaatste hij een onhoudbaar schot, 1-0 voor FC Breukelen. De supporters schreeuwden een kreet van opluchting en ook coach Mario was zichtbaar opgelucht. Maar de F6 was er nog lang niet. OSM bleek niet onder de indruk. Het lukte hen langs onze verdedigers Jan-Pieter, Casper en Pedro te komen, zelfs onze stopper Tomas redde het dit keer niet. OSM scoorde de gelijkmaker: 1-1. Het schot links in de kruising kon onmogelijk door Sebbe gestopt worden.

De tweede helft stond Casper in het doel en kon Sebbe helpen een aanval op te zetten. Maar telkens werden de aanvallen van de F6 door OSM gestopt en steeds moest de F6 alles op alles zetten om geen tegendoelpunt te krijgen. De F6 kreeg weer even lucht toen Jaris doorbrak en de stand op 2-1 zette. Zij zouden nu de wedstrijd kunnen uitspelen, met alle ogen gericht op de wijzers van de klok. Maar wat een pech, Jayden botste dusdanig hard met een tegenstander dat hij het veld tijdelijk moest verlaten.

OSM zag dat het met een man meer speelde en maakte daar gretig gebruik van. De F6 kon niet voorkomen dat OSM de stand toch nog op 2-2 kon zetten. Het was een zeer spannende wedstrijd, de voetballers van de F6 kregen veel lof. Iedereen ging moe, maar tevreden naar huis.