F7 maatje te klein voor meisjes van Hertha

f7 (vsv)
hertha
Afgelopen zaterdag 21 maart speelde de F7 tegen Hertha Meisjes F1. We startten met twee wissels en Sam stond de eerste helft op doel. Als meisje zijnde mag je een team lager spelen dan je eigenlijke leeftijd is, waardoor je goed kon spreken van lengteverschil tussen beide teams.

Als snel stonden we 0-1 achter. Het was dan ook knap dat Floris bij een ingooi de bal goed over een van de meisjes heen kreeg dat ruim een kop groter was dan hij. De bal kwam voorin terecht en net wanneer de verdediging van Hertha iets terug wilde doen, onderschepte Tommy de bal en speelde Max aan die heel handig de 1-1 binnenwerkte. Ook het tweede doelpunt zal op zijn naam komen, ditmaal strak in de linkerhoek 2-1. De blijdschap was van korte duur want de meiden lieten zich niet kisten. Een van onze jongens vond het spel op de het veldje naast ons ook wel interessant om te zien en zo kon het gebeuren dat Hertha uitbrak en de 2-2 scoorde. Het was Djeziamo die een uittrap van de keepster van Hertha onderschepte en vervolgens de 3-2 voor rust op zijn naam zette.

Voetballende jongens zouden geen jongens zijn wanneer ze niet dolgraag van de meisjes willen winnen, zo dacht in ieder geval Mauro en vast wel meerderen met hem. Na de rust ging een uithaal van Lars K. maar net naast. En was het vervolgens Max, die na een mooie opbouw naar voren met Jurre, de 4-2 aantekende. Ondanks dat FC Breukelen na de rust veel op de aanval speelde, verliep de wedstrijd allerminst soepel. Een kleine botsing op het veld, waarvoor de scheidrechter wel floot, liet toch de bal nog snel eventjes achter Lars P. terechtkomen: 4-3. En een snelle dame tekende ook nog even 4-4 aan. Het was leuk geweest wanneer de scheidsrechter het bij deze stand ongeveer voor gezien had gehouden, maar hij hield zich terecht netjes aan de 2 x 20 minuten speeltijd. Het was de regen die tot slot de F7 van Breukelen het zicht ontnam, zodat de meisjes van Hertha met een 4-5 overwinning naar huis gingen.