F3 walst met en over 's-Graveland F6

sgraveland
f3
Wat een wedstrijd kregen de toeschouwers op deze zaterdag voorgeschoteld. Het was behoorlijk koud en guur op de velden van ’s-Graveland, maar dat was hooguit voor het publiek vervelend vandaag. Onze mannen trotseerden weer en wind en hadden vandaag besloten om alles uit de kast te halen.

De technische staf had vandaag vooral aangedrongen op combinatiespel en het benutten van de ruimtes. ’s-Graveland is een ploeg die vooral het oud-Hollandse kluitjesvoetbal propageert en dit tot in de perfectie uitvoert. Het is dan als tegenstander belangrijk dat je vooral de ruimtes gaat benutten aan de zijkanten en achter de laatste kluit. En dat hebben onze jongens bijna perfect uitgevoerd vandaag.

Vooraf zag je natuurlijk gelijk al het ’trainingspakkeneffect’ van onze goedgeklede mannen met hun nieuwe Heeren2-pakken. De tegenstander was duidelijk geïmponeerd door de professionaliteit die de F3 met zijn nieuwe pakken uitstraalde. Daarmee heb je al een halve overwinning te pakken. Dat zag je in de beginfase van de wedstrijd direct terug. Al snel lag de eerste achter de keeper van ’s-Graveland in het netje. Stan prikte de 0-1 binnen en dat was het begin van een monsterscore. Onze jongens hielden de druk erop en aanval na aanval werd losgelaten op het doel van ’s-Graveland. Lieuwe maakte de 0-2, Robin de 0-3, Abe volgens mij de 0-4. Ik weet ook zeker dat Julian Finn er voor rust nog eentje maakte en dat de ruststand 0-7 was. De andere twee doelpuntenmakers zijn me helaas even ontschoten.

Huub, die als keeper stond te verkleumen in de eerste helft, had exact nul schoten op doel te verwerken gehad. Zo dominant waren onze toppers in de eerste helft deze wedstrijd. Een paar weken geleden speelden we tegen ’s-Graveland thuis en toen was de ruststand 0-6. In die wedstrijd ging het in de tweede helft een stuk minder. Iedereen wilde graag scoren en ging op zoek naar eigen succes. Dat was dan ook de boodschap vandaag voor de tweede helft. Blijf vooral samen spelen en gun elkaar een doelpunt. Er waren een aantal spelers die in de eerste helft nog niet hadden gescoord. De opdracht was om er voor te zorgen dat zij ook een doelpunt zouden kunnen maken. En dat hadden ze goed in de oren geknoopt.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste helft. Aanval na aanval afgevuurd, er werd gestrooid met acties, mooie passes en goede voorzetten om ervoor te zorgen dat iedereen in scoringspositie kwam. Onder andere Jack, Kyan, Stan, Max, Lieuwe en in ieder geval twee keer Abe waren succesvol, waardoor de eindstand opliep naar een uitslag van 0-15 en uiteindelijk zo goed als iedereen had gescoord.

Robin die in de tweede helft op doel stond, had het echter wel een stuk drukker gehad dan Huub in de eerste helft. Robin heeft maar liefst één bal gehad in de tweede helft die hij met ijzig koude vingers uitstekend wist te verwerken. Ondanks de regen, wind en kou die over het veld waaide was het optreden van onze mannen vandaag hartverwarmend. Super gevoetbald mannen! Volgende week de topper tegen de meisjes van CSW F4 die op dit moment maar 1 puntje achter ons staan. Als we zo voetballen als tegen ’s-Graveland, dan gaat dat helemaal goed komen.