D4 verspeelt kans op kampioenschap

d4
loosdrecht
Na een zinderende eerste helft, waarin de D4 en het bezoekende Loosdrecht D2 vrijwel gelijk op gingen, moest het team van trainer/coach Patrick Carbo in de tweede helft steeds meer terrein prijsgeven aan de tegenstander. De spelers van de D4 gaven alles maar het was vandaag niet genoeg voor de winst.

De aanvang van de wedstrijd werd iets vertraagd door keepersproblemen bij Loosdrecht. De eerste keeper bleek niet in staat om te spelen, waarna een andere speler van hun team zich in een paars hesje hees en in het doel ging staan. De D4 was uit op revanche voor het verlies twee weken geleden in Loosdrecht. De omstandigheden waren toen niet gunstig (het schuinaflopend veld, de hobbelige grasmat, de ruige wind, het harde spel, de keiharde bal), maar thuis spelend zou de situatie in het voordeel moeten zijn van FC Breukelen. Dat de D4 op het hoofdveld moest spelen was van de ene kant een eer, van de andere kant een nadeel aangezien de spelers van Loosdrecht beter gewend zijn om te spelen op gras.

Vanaf het fluitsignaal gingen beide teams vol energie het spel aan. Het spel speelde zich de eerste tien minuten vooral af op het middenveld. Twee keer werd een doorbraak van Loosdrecht in de kiem gesmoord door de buitenspelval pen te zetten. In de 13e minuut deed zich weer eenzelfde situatie voor, de vlag van de grensrechter ging omhoog maar de scheidsrechter negeerde die beoordeling en liet de aanval doorgaan waarna keeper Jeroen werd gepasseerd: 0-1 voor Loosdrecht. De spelers van FC Breukelen lieten zich echter niet van de wijs brengen. Het lukte om nog meer druk te zetten op de helft van Loosdrecht en in de 17e minuut werd Valentijn goed aangespeeld door Nick. Van een meter of 16 afstand schoot hij de bal snoeihard laag in de rechterhoek: 1-1.

Patrick gaf vanaf de zijlijn continu aanwijzingen aan zijn spelers. “Opletten! Voor je mannetje staan!”. “Naar voren die bal, niet op de eigen helft!”. “Lekker! Goede actie!”. Inmiddels was de motregen overgegaan in hardere regen, maar dat leek de spelers niet te deren. Er werd goed onderschept, er werd goed gekeken en Loosdrecht kreeg geen kansen. Op slag van rust mocht Loosdrecht een hoekschop nemen. Keeper Jeroen stompte de bal goed weg met zijn vuisten maar ongelukkigerwijs kwam de bal precies voor de voeten van een speler van Loosdrecht die de bal in de touwen joeg: 1-2. En toen was het rust.

De hardekernsupporters waren het onderling eens: een overwinning voor de D4 met vier goals verschil was onwaarschijnlijk, maar winst was wel degelijk nog mogelijk. In de tweede helft stond de eerste keeper van Loosdrecht toch tussen de palen. Blijkbaar was hij zodanig opgeknapt dat hij het wel aandurfde. De eerste minuten had de D4 de overhand. Na een snelle aanval kreeg de D4 een hoekschop en Max krulde de bal voor het doel, maar helaas leverde het geen doelpunt op. Drie minuten later kon Loosdrecht counteren. De verdediging van de D4 was wel snel maar lette te veel op de bal en te weinig op de meekomende (en dus vrijstaande!) middenvelders van Loosdrecht. Toen één van hen werd aangespeeld was het eenvoudig van dichtbij prijs schieten: 1-3.

FC Breukelen gaf zich niet gewonnen en probeerde de aanvallen goed op te zetten. Het spel was minder hard dan twee weken geleden, maar ook vandaag moest er af en toe acuut gewisseld worden als er een speler van de D4 hard was geraakt. In de 40e minuut probeerde Aron het maar weer eens met een afstandsschot dat maar net naast ging. Proberend Loosdrecht onder druk te zetten gingen er meer jongens naar voren, maar de vermoeidheid begon merkbaar op te spelen bij een aantal spelers. Dat bood kansen voor snelle counters van Loosdrecht, wat hen twee doelpunten opleverde. Het patroon was hetzelfde: een snelle uitbraak aan de rechterkant, een goede pass op vrijstaande spelers voor het doel (bij doelpunt nummer vijf stonden er maar liefst vier spelers vrij voor het doel) waarbij de keeper vrijwel kansloos was. De stand liep op tot 1-5. In de 50e minuut zette enkele spelers van FC Breukelen toch nog eens aan voor een aanval over rechts. Valentijn gaf een goede pass op Fedde die, tussen twee spelers van Loosdrecht in, wist te scoren: 2-5.

De spitsen hadden geen energie meer om zich vrij te rennen, de verdediging had geen puf meer om naar voren te trekken bij balbezit, en daardoor kreeg Loosdrecht de gelegenheid om de bal vooral te houden op de helft van FC Breukelen. Dat leverde nog wat spannende momenten op. Delano kon nog een keer de bal van de doellijn wegwerken en de stand bleef in de laatste fase van de wedstrijd gelukkig 2-5. De kans op het kampioenschap is met deze stand zo goed als verkeken. Loosdrecht D2 heeft de koppositie verstevigd en FC Breukelen staat nog steeds op de tweede plaats maar met 6 punten verschil. Het team heeft gespeeld voor wat ze waard zijn, het was weer een boeiende wedstrijd om te zien. En … het grensrechterwerk was zoals altijd excellent, energiek en bovenal elegant.