Gretigheid

nita
e5
In de wandelgangen ging het gerucht dat er alleen bij winst geschreven werd over de E5 van FC Breukelen. En dat de mooi-weerschrijver bij verlies van het team de pen niet ter hand nam om het slechte resultaat zo snel mogelijk te vergeten. Dat moet even gecorrigeerd. Een mooi-weerschrijver doet ook verslag als het even tegenzit. Vandaar dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen NiTA die met 10-2 werd verloren in de kolommen van de website verschijnt.

E5_NiTA

Op de eerste koude regenachtige grijze zaterdagochtend van deze lente hadden onze mannen geen antwoord op het doorzettingsvermogen, de scherpte en de zin-in-voetbalmentaliteit van de heren van het buurdorp. Het werd de derde verlieswedstrijd op rij. En dat is zuur. De trainingsarbeid van de E5 wordt vooralsnog niet omgezet in punten in de competitie. Als het om het ‘echie’ gaat, sluipt er iets in de ploeg dat toeschouwers analyseren als ‘ze zijn nog niet wakker’.

De kou van de winter lijkt op zaterdagochtenden de spieren te blokkeren en het verse hemelwater spoelt de energie en geestdrift weg. Heeft de mooi-weerschrijver te maken met mooi-weervoetballers? Frank de Boer analyseerde zondagavond in Studio Sport dat Ajax ‘gretigheid’ ontbeerde in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Dat kon het ook wel eens zijn bij de E5 als ze op zaterdagochtenden het voetbalveld betreden. Eenmaal gezeten aan de tafel in de kantine van NiTA was de patat met in een vloek en een zucht verorberd. Gretig, dan wel … (Dank voor die beloning, Pascal en Armando!)