Muiderberg laat F4 kansloos

muiderberg
f4
Zaterdagochtend 14 maart. In de paar dagen voorafgaand aan de wedstrijd leek de lente zich aan te dienen. Maar aan de rand van het IJmeer was het koud. Echt koud. Herfstweer zou ik het willen noemen. En wij zijn niet zo heel goed met koud weer. De motortjes gaan niet lopen, we lijken alle energie te willen sparen om het lijf warm te houden. Als coaches zeggen we dan dat hard rennen juist helpt, maar daar werd in de eerste helft niet zoveel mee gedaan. Laat ik het er voor de verslaglegging op houden dat het bij de rust 8-0 stond. Ondanks de kou werd in de rust toch een beetje limonade gedronken en dat hielp. Een keeperswissel (Melle voor Hidde) werd doorgevoerd. En in de tweede helft werd er in elk geval gevoetbald.

Om de kou te trotseren werd er door beide teams met jasjes aan gespeeld in de tweede helft. En daar werd bij FC Breukelen hoop uit geput. Vanaf de aftrap werd er druk gezet op de spelers van Muiderberg die opeens niet meer zo balvast waren en meer en meer uit waren op eigen succes. Er werd nog wel gescoord, maar onze uitvallen werden steeds gevaarlijker. We moesten helaas ook nog afscheid nemen van Floris, die al niet helemaal lekker aan de wedstrijd begon en ziek uitviel.

We waren duidelijk op zoek naar onze eretreffer. Alleen was de keepster van een buitencategorie. Ik kon haar op welgeteld één foutje betrokken. Bij een uitrol zag ze even Milan over het hoofd. Hij pakte de bal op, maar mikte op de buitenkant van de paal. Ondanks verwoede pogingen van Melle om de score niet in de dubbele cijfers te laten komen, werd het toch 10-0.

De laatste paar minuten waren voor ons. Na een mooie aanval met fraai overspel wist Sacha van links een voorzet te geven. Muiderberg wist de bal tot corner te verwerken. Deze werd door Milan genomen. Een schot volgde, goed geplaatst in de rechterhoek. De keepster was kansloos, maar de verdediger op de doellijn sloeg in een reflex met zijn hand naar de bal. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop geven. Milan nam zijn taak als aanvoerder serieus en zette zich achter de bal. De bal was hard, maar recht door het midden, waardoor de keepster redding kon brengen. Even was er de teleurstelling waardoor Muiderberg nog één keer scoorde.

Onze trouwe volgers hebben een uitslag van 12-0 op de site van de KNVB gezien. In het verslag komt u tot elf doelpunten. Normaal zou je zeggen dat de waarheid in het midden ligt, maar 11,5-0 kan niet. Laten we het erop houden dat ook deze volger door de kou bevangen was.