D1 wint binnen vier weken twee keer van ‘t Gooi D4M

d1
1
tgooi
7 februari 2015. Een frisse dinsdagavond. Onze D1 moest thuis aantreden tegen het meisjesteam D4 van ’t Gooi. De D1 begon furieus aan deze wedstrijd en gaf de meisjes van ’t Gooi geen kans om in de wedstrijd te komen. Er werd vanaf het begin fel gejaagd op iedere bal. Het percentage balbezit was, als dit gemeten zou zijn, heel erg hoog. Kansen kregen we genoeg, maar de precisie ontbrak deze avond. Er werd deze wedstrijd slechts één keer gescoord door Ruben na een mooie steekpass van Yasin.

tgooi
d1
14 maart 2015. Een koude zaterdagochtend in Hilversum. Opnieuw tegen de dames van ’t Gooi D4M. Deze wedstrijd werd meer een wedstrijd. De meisjes van ’t Gooi gaven meer tegenstand dan de 17e februari, ook al doet de uitslag anders vermoeden. Met een iets andere speelwijze traden we de tegenstander tegemoet. Het spel golfde wat heen en weer, maar tot echte grote kansen kwam geen van beide ploegen. Wel hadden we het betere van het spel. Uit een corner van Rafael wist Yasin de 0-1 te scoren. Hierbij hielp de keepster van ’t Gooi letterlijk een handje door de bal niet klemvast te pakken, maar weer los te laten, precies voor de voeten van Yasin.

Bijna wisten de meisjes van ’t Gooi de gelijkmaker te maken, maar met kunst- en vliegwerk konden Bram en Sten voorkomen dat de bal het doel in ging. Vlak voor rust pakte Elias ter hoogte van de middellijn de bal op en kreeg deze na een 1-2 weer terug. Hij kon vrij door dribbelen richting het doel van de tegenstander. Nadat bijna iedereen die FC Breukelen een warm hart toedraagt had geroepen dat Elias op het doel moest schieten, besloot hij dit te doen. Een mooi en goed hard schot verdween onhoudbaar voor de keepster in het doel: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust over het algemeen hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Er werden weer mooie combinaties uitgevoerd. De meisjes van ’t Gooi lieten zien dat ze niet bang waren voor ons, want ze gingen met volle overtuiging de vele duels aan. Dit bezorgde een aantal van ons wat kleine pijntjes. Na een mooie combinatie door het midden liet Diana zien wat scoren is. Oog in oog met de keepster rondde ze keurig af: 0-3. Dit was de eindstand. Met drie punten in de tas gingen we terug naar Breukelen.