Triple P

De trouwe lezer heeft het verslag van MC1 en MC2 van vorige week misschien gemist. Reden is dat ik even niks positiefs op het scherm wist te krijgen. Dit had helemaal niets met de prima prestaties van onze meiden te maken, MC1 knap gelijkspel tegen Waterwijk en MC2 mooie winst op de Zuidvogels. Nee, het had meer te maken met gebeurtenissen rondom de beide teams die helemaal niets met voetbal te maken hebben en die niet op de website thuis horen.

mc1
huizen
Inmiddels zijn we een week verder en wijzer en stond er voor beide teams een mooie wedstrijd op het programma. In alle vroegte de MC1 op het hoofdveld tegen de dames van Huizen MC1. Het voorjaar lijkt weer zoek vandaag en met de van MC2 geleende Keshia en Donja en Mariselle als geblesseerde toeschouwer (top dat je er bij bent) moet de koppositie gehandhaafd worden. De warming-up is weer als vanouds en de dames uit Breukelen pakken het vanaf het eerste fluitsignaal goed op. Verbeeld ik het mij of willen de dames vandaag voor één iemand extra hun best doen. De verdediging is vandaag weer scherp en alert, en ook het middenveld met Ashley en Mabel (als haar vriendje er maar is) draait prima. De aanval loopt vandaag, anders dan het weer, als een zonnetje.

Een geoliede machine, waar Lara de eerste twee doelpunten voor haar rekening neemt en daarna blindelings zus Carlijn een aantal malen alleen voor de keeper zet. Een puntgave hattrick. Staande langs de lijn, schiet mij “de Kop” voor dit stukje te binnen. Alleen moet Donja dan nog wel even meewerken. Zelden heb ik zo gehoopt dat ook zij vandaag haar goaltje meepikt, en het gebeurt. Daarna nog twee maal Carlijn zodat er uiteindelijk met 8-0 gewonnen word. Triple P. Google geeft hier een uitleg die een relatie heeft met de gebeurtenissen van afgelopen week. Ik ga echter voor de andere Triple P. Drie dames die hun vader een hart onder de riem steken door te laten zien waar het echt om draait en hoe mooi en leuk meidenvoetbal kan zijn. Prachtige overwinning dames, ik heb, ondanks dat mijn tenen zo ongeveer los in mijn schoenen lagen, genoten van jullie.

argon
MC2
Dan de MC2, uit naar Argon, de nieuwe club van Tabitha. Ik ben niet van plan mee te gaan, aangezien Nikki (rust met haar knie) alleen meegaat om te kijken. Thuisgekomen tref ik een leeg huis aan, ik hoef zelf niet te voetballen en heb in mijn hoofd ’s middags nog even de wedstrijd DOB 1 - VIOD 1 te gaan kijken. Als je positief denkt ligt Mijdrecht op de route naar Nigtevecht. Dus toch maar even naar de MC2. Net op tijd kom ik aan. Ook hier weer de Triple P in de aanval. Tabitha vandaag misschien wel voor het laatst in het smetteloos Breukels witte tenue heeft er duidelijk zin in. Een vrouw of drie speelt zij uit waarna zij schitterend afrondt, 0-1.

Zo denk ik, die geeft even haar visitekaartje af aan haar toekomstige club. De rest van de wedstrijd gaat redelijk gelijk op maar de dames van FC Breukelen MC2 hebben, ondanks dat de dames uit Mijdrecht fysiek veel sterker zijn, zeker het betere van het spel. In de tweede helft gooit Carlijn met 0-2 de wedstrijd in het slot. Uiteindelijk is het Donja die met een striemend schot na een afgeslagen corner de 0-3 eindstand op het bord zet. Wat rest deze middag is nog de applauswissel van Tabitha, we zullen haar rushes over het veld missen. Veel plezier en succes in Mijdrecht. Op de terugweg nog even drie punten opgehaald met VIOD bij DOB. De zaterdag is weer voorbij, nu even bijkomen bij de verwarming.

Tot zover tot volgende week, Albert den Ouden