Hattrick en drie punten voor D3

d3
argon
Met inmiddels negen punten uit drie wedstrijden was de opdracht tegen Argon D6 simpel: maak er twaalf uit vier van. En met een 6-1 overwinning is die opdracht feilloos uitgevoerd. Inclusief een hattrick van Mika. Het is dat er een rustpauze tussen zat, maar anders was het zelfs een ‘zuivere hattrick’ geweest.

Wist u trouwens (net als Wikipedia) dat die term ‘hattrick’ afkomstig is uit het cricket waarbij het gebruikelijk was om voor een speler die een bijzondere prestatie leverde een collecte te houden? Zo geschiedde voor ene meneer Stephenson die drie keer op rij het wicket omver bowlde. Van het opgehaalde collectegeld kocht hij een nieuwe hoed, en zo was de ‘hat-trick’ geboren.

Gelukkig had Mika daar geen boodschap aan en kopte ook nog zijn vierde binnen. Met twee goals van Jack maakt dat samen zes. En zoals de foto’s hieronder laten zien is de tegenstander nauwelijks op onze helft geweest. Behalve die ene keer dan. Kortom, een prima voorstelling op het hoofdveld, met prima samenspel en een mooie hoeden-truc.

BreukelenD3-ArgonD6-1
Tien aanvallers en elf verdedigers aan het werk op de helft van de tegenstander.

BreukelenD3-ArgonD6-2
Na de rust staan ze met z’n eenentwintigen grotendeels op de andere helft.