Derde elftal zet zegereeks voort

afc
3e
Met een nog steeds redelijk uitgedunde selectie trok FC Breukelen 3 zaterdagmiddag 28 februari richting Amsterdam. Hier zou de ploeg het opnemen tegen AFC 8, dat thuis erg moeilijk te verslaan is deze competitie. Zo hebben zij bijvoorbeeld Montfoort thuis verslagen, iets wat slechts door één andere ploeg geëvenaard is tot op heden. FC Breukelen was dus gewaarschuwd en het enige doel was dan ook zonder puntverlies weer uit Amsterdam te vertrekken. Aan de hand van Maikel Goossens en Scott Vorst werd de lastige test doorstaan. Het was Scott Vorst die met een prachtige uithaal van afstand de kruising wist te vinden en de belangrijke 2-3 wist te scoren. Maikel Goossens bepaalde met zijn derde van de middag de eindstand op 2-4 in het voordeel van FC Breukelen.

3e
ijfc
Na deze belangrijke uitoverwinning stond afgelopen weekeinde de thuiswedstrijd tegen IJFC 5 op het programma. Uit werd relatief eenvoudig gewonnen na een weinig indrukwekkende vertoning maar dat betekende niks voor de return. Het derde elftal wist ditmaal de wedstrijd al snel naar zich toe te trekken. Na een goede voorzet van Peter Kamp kon Maikel Goossens vrij inkoppen bij de tweede paal en zo kwam de thuisploeg al binnen vijf minuten op 1-0. Nog binnen de eerste tien minuten begon Michael Burkel aan een avontuur dat eindigde met de bal in het dak van het doel. Met een combinatie van gratie en doorzettingsvermogen bracht hij de bal bij zijn kompaan Maikel Goossens die overtuigend de 2-0 binnenschoot. Nog voor de rust werd de eindstand bereikt. Na zijn rol als aangever toonde Michael Burkel zich ook een fervent afmaker. De bal viel voor zijn voeten en zonder twijfel werd beheerst de 3-0 in de touwen gewerkt.

De wedstrijd was hiermee gespeeld en helaas voor het publiek was het daarna ook geen hoogstaande tweede helft. Met wat omzettingen wist IJFC het FC Breukelen een stug lastiger te maken maar ondanks een aantal chaotische momenten leverde dit weinig grote kansen op. FC Breukelen stelde er nog wel enkele grote kansen tegenover maar de scherpte ontbrak om dit om te zetten in doelpunten. Ondanks een matige tweede helft is het positief om te zien dat het spitsenduo Maikel & Michael steeds beter op elkaar ingespeeld begint te raken en dat ondanks blessures en vakantiegangers het team toch blijft winnen. Aankomende week staat er geen wedstrijd op het programma en dat geeft het team de gelegenheid weer op volle kracht te trainen voor de beslissende wedstrijden die komen.