F3 mag eindelijk ... en hoe!

f3
sgraveland
Eindelijk, eindelijk, eindelijk, eindelijk, eindelijk. Na alle afgelastingen, vrije weekenden en vakanties mochten onze mannen hun eerste competitiewedstrijd spelen in 2015. Al weken, zo niet maanden lang liepen onze kanjers zich op zaterdag thuis weer op te vreten. Gaat het door of gaat het niet door. En telkens weer moesten de leiders het teleurstellende berichtje rond laten gaan dat het toch weer was afgelast. Gelukkig was het nu eindelijk zo ver dat onze toppers mochten debuteren na de winterstop in hun nieuwe poule.

Voor de winterstop hadden we in de 5e klasse weinig punten gepakt, waardoor we het na de winterstop een klasse lager mochten gaan proberen. Voor de winterstop hadden we inderdaad niet al te veel punten gepakt, maar we waren er iedere keer maar wat dichtbij. De meeste wedstrijden liepen we toch echt als morele winnaar van het veld, maar helaas heeft de KNVB dat nog steeds niet in de puntentelling opgenomen.

Maar goed, terug naar de wedstrijd op een fantastische zaterdagochtend met een prachtig ochtendzonnetje. Het was super dat we de eerste wedstrijd met het complete team konden spelen. Iedereen was er dus alle voortekenen voor een goed resultaat waren aanwezig. De tegenstander was qua leeftijdsopbouw gelijk aan onze mannen, misschien zelfs wel ietsje jonger. Maar toch mocht er van onderschatting geen sprake zijn en van het begin af aan gingen onze mannen op zoek naar een goal. Lieuwe begon in de eerste helft op het doel en iedereen nam zijn vertrouwde plek in het veld in.

Al snel werd duidelijk dat onze mannen deze keer een maatje te groot waren voor de tegenstander. Bijna alle persoonlijke duels werden gewonnen en het balletje ging goed rond. Eerlijk gezegd weet ik niet wie er allemaal scoorde, maar de doelpunten vielen als rijpe appelen uit de boom. De ruststand was 6-0 en dat hadden er met een beetje geluk nog een stuk meer kunnen zijn. Lieuwe had zo goed als niets te doen in de goal en hield zich in de eerste helft warm door rondjes te lopen voor het eigen doel.

De tweede helft ging van start met Huub in de goal en was Lieuwe weer terug te vinden op het middenveld. Het bleef duidelijk dat ’s-Graveland niets in de melk te brokkelen had vandaag. Onze toppers bleven aanvallen en op zoek gaan naar meer doelpunten. Dit ging met zoveel energie en enthousiasme dat de mannen hun positie in het veld wel eens vergaten waardoor het ouderwetse kluitjesvoetbal uit de kast werd getrokken. Dat mocht de pret niet drukken en de score werd uiteindelijk opgevoerd tot 10-0. Wat een start van de voorjaarscompetitie na zo’n lange pauze. Het was duidelijk dat onze mannen blij waren dat ze eindelijk weer aan de bak mochten. Als deze wedstrijd een voorbode is van de rest van de competitie, dan belooft dat heel veel goeds. Wie weet wat er dan allemaal in het vat zit voor onze kanjers. Eén ding is zeker: we zijn trots op jullie, mannen!

De technische staf