Nog geen overwinning voor F4

f4
csw
Nog is het wachten op de eerste overwinning in de competitie niet voorbij. Zaterdag traden we aan tegen de meisjes van CSW. Sacha was zo stoer om de eerste helft op doel te gaan staan. Extra dapper omdat hij vergeten was om zijn voetbalschoenen in de tas te doen en het op het nog licht vochtige gras soms wel een beetje glibberen was. Het lukte ons in het begin niet echt om de dames van ons doel af te houden en in de tweede minuut moest Sacha het antwoord op een schot schuldig blijven. Wat later maakte Sytse een overtreding waardoor CSW een vrije trap mocht nemen op een fijne plek. De in mijn ogen beste speelster van het veld zette zich achter de bal en krulde deze met veel gevoel over iedereen heen in de verre hoek. Onhoudbaar. Maar we keken wel tegen een 2-0 achterstand aan.

Vanaf dat moment gingen we wel beter voetballen. Het overspelen gaat steeds beter, maar we hadden wat veel respect voor de meisjes die over het algemeen een jaartje ouder en dus groter waren. Bij sprintduels naar de bal waren we meer bezig met kijken naar het meisje dan naar de bal. Waardoor zij er vaak met de bal vandoor gingen. Verder leek het erop dat een aantal van onze spelers een te korte nacht achter de rug hadden. Kort samengevat: we kwamen eigenlijk niet echt vaak tot een schot. Vlak voor tijd mocht CSW een corner nemen. Deze caramboleerde ongelukkig tegen een van onze spelers en verdween via Sytse achter de doellijn. Ook zonder doellijntechnologie was het duidelijk dat er weer gescoord was.

In de tweede helft ging Sytse op de goal en werd Sacha weer veldspeler. Hij was over te vinden, maar vooral aan de zijlijn. Als een soort van houvast maakte hij rush na rush langs de lijn. Helaas heeft zo’n zijlijn ook een nadeel. Als de bal even van je voet springt dan is de bal vaak gelijk uit en dus voor de tegenstander.

Na een aantal reddingen moest Sytse in de tiende minuut buigen voor een schot uit de tweede lijn. We moesten dus weer op zoek naar een eretreffer. En die kwam er na een puik staaltje doorzetten en overspelen. Het begon in de hoek bij ‘onze’ eigen linker cornervlag. Raf pikte de bal daar op en via tussenstations Floris, Sacha en Melle kwam de bal uiteindeljk schuin voor het doel terecht. Precies tussen de keepster en Milan in. Milan dacht niet na en maakte met een mooie sliding een fraaie goal. Waardoor we nu drie spelers hebben die alledrie zes doelpunten hebben gemaakt; de vandaag afwezige Koen, Sytse en uiteraard Milan.

Na het maken van de goal liep hij triomfantelijk weg. U kent dat wel van de Calvé-reclame van een paar jaar geleden; armen wijd gespreid, en dan de handjes lichtjes ophoog en omlaag laten wapperen. Geen idee waar ik het over heb? Kom een keer kijken bij een wedstrijd. Milan doet het (na een goal) graag aan u voor. De laatste paar minuten dachten we dat we allemaal nog wel een doelpuntje konden gaan maken, waardoor er achterin ruimte genoeg was voor CSW om nog twee keer te scoren. Waarmee het boek van deze wedstrijd gesloten werd op 1-6.