D4 incasseert verlies tegen SV Loosdrecht D2

loosdrecht
d4
Winnen is leuker dan verliezen, dus vandaag was een minder leuke dag voor de spelers van FC Breukelen D4. Beste man van FC Breukelen was zonder meer keeper Jeroen die heel veel doelpunten voorkwam, maar toch ook moest toestaan dat er 6 treffers genoteerd konden worden voor het thuisspelende Loosdrecht. FC Breukelen kon er vandaag niet meer tegenoverstellen dan één treffer, een overigens prima genomen strafschop door Nick. Helaas, maar alle ervaring kan leerzaam zijn (als je er van wilt leren).

Sportpark Hallinckveld, de thuisbasis van SV Loosdrecht, heeft nog typische oudhollandse grasvelden. De teams mochten aantreden op een veld dat naar de kanten toe licht afloopt naar beneden. Goed voor de afvoer van het regenwater, maar ook de bal rolt daardoor net iets anders dan je zou verwachten. Heuvelopwaarts heeft de bal wat meer vaart nodig en heuvelafwaarts logischerwijs net andersom. Een voordeel voor de thuisploeg die duidelijk beter gewend was aan het veld. Spelers van D4 vielen soms om langs de zijlijn en het leek door het schuin aflopend veld te komen. Hoewel er soms ook wel flink uitgedeeld werd aan schouderduwen en trapjes hier en schopjes daar.

Loosdrecht kwam al in de 3e minuut op 1-0  voorsprong. Het middenveld en de voorhoede van Loosdrecht was gewaagd aan het middenveld en de achterhoede van D4. De achterhoede van Loosdrecht oogde minder solide. Als de bal door D4 naar voren werd gespeeld werd de bal vrij snel door een verdediger van de tegenstander over de lijn getikt. In de tijdwinst die zo werd geboekt kon het middenveld van Loosdrecht zich hergroeperen, waardoor de voorhoede van de D4 eigenlijk niet goed bereikt kon worden. Max en Valentijn liepen wel vrij en speurden naar kansen, maar die konden niet echt gecreëerd worden. Zij kwamen niet veel aan de bal, in tegenstelling tot keeper Jeroen die héél vaak aan de bal kwam. Redding in de 9e minuut. Redding in de 15e minuut. Redding in de 17e minuut. Die schoten op het doel pareerde hij vanaf de doellijn, maar in de 18e minuut moest hij uitlopen om een aanvaller van Loosdrecht het scoren te beletten.

Een enkele keer lukt het D4 om in de buurt van het doel van Loosdrecht te komen. Van een schot op doel kwam het dan meestal niet, een hoekschop was vaak het resultaat. Iedereen ging dan mee naar voren, waardoor Loosdrecht soms gevaarlijk kon counteren. In de 24e minuut kreeg Loosdrecht een vrije schop, halverwege de helft van D4. Een muurtje werd in stelling gebracht. Het schot werd gesmoord in de muur, maar in de rebound werd de bal langs de muur geschoten en kon Jeroen nog nét met uitgestrekt been de bal uit het doel tikken. In de 27e en 28e minuut voorkwam Jeroen nog twee treffers en zo was bij rust de schade nog beperkt tot 1-0. De race was niet gelopen, gelijkspel of winst was nog mogelijk. Maar dan moest er wel wat gebeuren … Loosdrecht D2 leek net wat meer op elkaar ingespeeld en wat scherper dan onze D4. Typerend was misschien wel dat in de rust alle spelers van Loosdrecht als vanzelf naar de dug-out kwamen om daar geïnstrueerd te worden door hun coach, terwijl sommige spelers van D4 nog over het veld banjerden.

Na rust kwam D4 wel wat vaker op de helft van tegenstander. Maar het combineren ging nog moeizaam. Langs de lijn werd de invloed van de wind en scheefgroeiende graspollen besproken, maar het bleef gissen waarom het ging zoals het ging. In de 32e minuut voorkwam Jeroen een doelpunt door een bal die het doel in dreigde te krullen weg te slaan. Maar in de 38e minuut kon een aanvaller van Loosdrecht de bal toch in het doel prikken: 2-0. FC Breukelen gaf zich nog niet gewonnen en met een goed opgezette aanval kreeg Aron een aardige kans die helaas geen treffer opleverde. Loosdrecht leek echter door de tweede treffer aan lef en zelfvertrouwen gewonnen te hebben en met goed combineren en uitgekiend positiespel wisten zij middenveld en achterhoede in de luren te leggen. Zo scoorde Loosdrecht in de 43e en 45e minuut en stond het 4-0. Vanaf toen werd het moeilijk voor de spelers van D4 om zich nog goed te concentreren op het eigen spel. Het geloof in een overwinning was verdwenen en de vaart ging uit het spel. Daardoor kreeg Loosdrecht nog meer ruimte om te spelen en de druk op te voeren.  En kon het gebeuren dat twee aanvallers vijf verdedigers van D4 konden uitspelen en nogmaals konden scoren: 5-0.

Zat het SV Loosdrecht soms mee, FC Beukelen zat vrijwel alles tegen. Uit een hoekschop kreeg Max nog een schotkans maar ook die bal ging er niet in. In de 56e minuut stoomde Nick voor de zoveelste keer op in de richting van het doel en de aanval verliep prima, tot hij onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter aarzelde geen moment en wees een strafschop toe, die Nick goed benutte. Loosdrecht kon één minuut voor het einde nog een treffer maken, waardoor zoals al gezegd de eindstand 6-1 werd. Het betere positiespel, de vertrouwdheid met het grasveld en mazzel waren belangrijke factoren voor het succes van SV Loosdrecht. In de return zullen we zien of D4 op kunstgras wel opgewassen is tegen de Noord-Hollanders. Het grensrechterwerk werd voortreffelijk verzorgd door Jan-Bert: alert, assertief en atletisch. Ondanks de nederlaag toch een mooie wedstrijd om gezien te hebben.