FC Breukelen 1 komt tekort in Achterberg

vva71
1e
VVA'71, de ambitieuze ploeg uit Achterberg, is door een overtuigende 4-0 overwinning op FC Breukelen gestegen naar de tweede plaats in de hoofdklasse A. Een positie waar het thuis hoort, want los van het eerste kwartier van gelijkwaardigheid domineerden de rood-blauwen de rest van de wedstrijd overtuigend met geconcentreerd positiespel en doelgerichte aanvallen. Het toonde de gasten dat er vandaag voor hen weinig viel te halen.

Precies eigenlijk zoals verwacht en precies zoals we dat in de heenwedstrijd aan de Broekdijk Oost zagen. Toen werd het slechts 0-1 door Siemen Eijkemans (die vandaag niet speelde) en dankzij een uitstekend keepende Aaron Balk. Vandaag heette de beul Rogier Gerritsen die geen enkel medelijden kende met de formatie van Cor ten Bosch, alle goals scoorde en daarna met een hamstringblessure uitviel.

FC Breukelen kon bij de 4-0 achterstand terugblikken op drie grote doelkansen die zeker een beter lot verdienden: een loeihard schot van Deen van Embriqs in de korte hoek en een gericht schot richting kruising van Mitchell van Friderici werden allebei door de goed keepende VVA'71-doelman Jaimy Schaap gekeerd. Daartussendoor kopte Marc van Rees van dichtbij uit een corner over het doel.

Zoals gezegd, VVA'71 profiteerde vandaag optimaal en steeg naar plek 2, ook al doordat SteDoCo en Achilles Veen verloren. De Achterbergers moeten alleen ODIN'59 nog voor zich dulden. FC Breukelen stond na de wedstrijd tegen ODIN'59 tiende, na vorige week zaterdag achtste en na gisteren weer tiende samen met Bennekom. Een plek die weinig rust biedt. Het enige voordeel vandaag was dat er geen kaarten werden ‘gepakt’ en dat zowel Volendam, DFS als Montfoort drie punten morsten.

Komend weekend volgt de inhaalwedstrijd van FC Breukelen uit bij SteDoCo. Ook worden die dag ingehaald Montfoort - DFS, NSC - Volendam en SDC Putten - Jodan Boys. De inhaalwedstrijd FC Breukelen - Montfoort staat voor paaszaterdag 4 april op de rol.

7 maart 2015, VVA'71 1 - FC Breukelen 1, 4-0 (3-0)

1-0 Rogier Gerritsen 2-0 Rogier Gerritsen 3-0 Rogier Gerritsen 4-0 Rogier Gerritsen

Scheidsrechter

B.L.J.M.M. Elissen

VVA'71

Jaimy Schaap, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk, Yannis Karafilakis, Christy Bonevacia (77’ Nico van Laar), Mourad Marbouh, Rogier Gerritsen (58’ Anouar Tmim), Denny van Loen, Ruben Rip (75’ Khalid Marbouh).

FC Breukelen

Aaron Balk, Edwin Soenarto, Iljaas Rodjan, Djuric Winklaar, Rob van der Sluijs (46’ Mark Simons), Marc van Rees, Lucien Dors (46’ Deen van Embricqs), Mitchell de Zwart, Daniël Kops (66’ Immanuelson Duku), Tom Kalkhuis, Mitchell van Friderici.

Kaarten

VVA'71 geen. FC Breukelen geen.

Klik hier voor het verslag van deze wedstrijd op de website van VVA'71.