FC Breukelen 2 klimt naar plek vier na uitzege bij WV-HEDW 2

wvhedw
2e
Onder toeziend van hoofdsponsor ING (van FC Breukelen en WV-HEDW, te gast in Amsterdam in verband met de opening van de nieuwe clubhuisaanbouw) werd er afgetrapt op het moeilijk bespeelbare kunstgrasveld in Amsterdam. FC Breukelen had in de beginfase het initiatief en na vijftien minuten scoorde de attente Cavit Yavuz vanaf rechts de openingstreffer. De ploeg ging na deze goal echter te krampachtig spelen, had moeite met het opportunistische spel van de grote kerels uit Amsterdam en kwam onvoldoende toe aan een verzorgde opbouw. De lange ballen op de drie spitsen kwamen weer net zo snel op doelman Nick Turksma af, maar de rust werd met de minimale voorsprong behaald.

In de rust werd er met name aandacht besteed aan de samenwerking tussen de vier voorste spelers en in de 55ste minuut leek Antonio Cvetkovic de wedstrijd op slot te gooien. Hij kapte zich vrij op de rand zestienmeter en haalde vernietigend uit. De bal eindigde strak in de kruising en zorgde voor de comfortabele marge van twee. WV-HEDW gaf echter niet op en met nog twintig minuten te spelen forceerde men de aansluitingstreffer. De Amsterdammers persten er een slotoffensief uit, gooiden er nog wat ledematen tegenaan, waardoor Nick Turksma en Nino Scheenhart niet geheel ongeschonden uit de strijd kwamen.

‘De jongetjes uit Breukelen’ hielden echter de rug recht en met het wisselen van drie spelers werd er vers bloed binnen de lijnen gebracht. Als team bleef men ook nu weer prima overeind en het eindsignaal leverde de verdiende 1-2 overwinning op. Voetballend was het vandaag echter minder dan de afgelopen weken en om volgende week ook een goed resultaat tegen Swift te halen, zal de goede instelling tegen WV-HEDW gekoppeld moeten worden aan beter voetbal. Voorlopig mag men een weekje genieten van plek vier, de hoogste plek op de ranglijst ooit. Volgende week wederom uit om 12.00 uur bij Swift in Amsterdam.