F1 met flitsend spel langs PVCV

f1
pvcv
In de ochtendgloren van wat een mooie zaterdagmorgen zou worden trad onze F1 thuis aan tegen PVCV F6. Dit zou een goede test worden voor onze jongens omdat volgende week de kraker tegen PVCV F4 is en over drie weken de returnmatch op sportpark Fletiomare volgt.

Onze leeuwen kwamen goed uit de startblokken en zetten PVCV meteen onder druk. Na een mooi pass van Dano was het Jip die de eerste schietkans kreeg. Het schot was verwoestend maar ging helaas net naast. In de daarop volgende uitbraak was het de spits van PVCV die tegen de verhoudingen in de score opende. Enigszins aangeslagen door deze treffer hadden onze jongens het vijf minuten lang redelijk lastig. Een speler brak door op links maar door een snoekduik van Jonathan op de bal wist hij de 0-2 te voorkomen. De volgende kans van PVCV werd door Samuel vakkundig weggewerkt, maar de aanval daarna kon alleen ten koste van een hoekshop worden afgeslagen. De hoekshop van PVCV kwam hoog voor het doel en in de scrimmage die daarna ontstond, wist de rechtsbuiten de bal achter Jonathan te drukken. De 0-2 was een feit.

Dit was de ommekeer in de wedstrijd. De jongens waren getergd en vastberaden om de Anschlusstreffer te maken. Na een prachtige dieptepass van Presley was het Finn die met zijn chocoladebeen een goede redding van de keeper afdwong. Vlak daarna was Dano die bediend werd door Presley en koelbloedig de bal in de linkerhoek pegelde: 1-2. Vlak voor rust was het Presley zelf nog die met een strak schot de tribune deed opveren. Helaas het schot ging net voorlangs.

Bij de start van de tweede helft lag het initiatief inmiddels volledig bij FC Breukelen. We creëerden kans na kans en inmiddels was de hoekschoppen verhouding 4-2 in het voordeel van onze jongens. Helaas zonder resultaat, want ondanks een scherp genomen hoekshop ging de bal onaangetast voorlangs. Echter, PVCV kon zich niet langer onder de druk uitspelen en de volgende kans voor onze jongens leidde tot een ware kluts maar niet tot de gelijkmaker. Een onverwachte PVCV uitbraak werd vakkundig door onze ’tweedehelftkeeper’ Rogier gestopt.

Na een goede uittrap was het Levi die met een ware rush twee spelers uitspeelde en alleen door een overtreding nog gestopt kon worden. Hij besloot de vrije trap zelf te nemen. En hoe! Met een gigantische kegel vloog de bal in de rechterbovenhoek. De gelijkmaker was een feit.

Vervolgens lieten onze jongens zien uit welk hout ze gesneden waren. Met een supersnelle aanval werd Deylano door Finn weggestuurd, maar het schot ging net voorlangs. Het overspelen was een genot om naar te kijken. Terwijl Jonathan, Samuel en Finn achter de boel dichthielden, werd de tegenstander voorin zoekgespeeld. Met een dieptepass van Deylano en een behendige kapbeweging kwam Presley vrij voor de goal. Hij schoot koelbloedig 3-2 binnen.

PVCV zette nog een keer aan voor de gelijkmaker, maar het schot belandde op de lat. Het definitieve oordeel werd door Deylano geveld na een prachtige één-twee. Hij bedacht zich geen moment schoot de bal hard in de touwen: 4-2. De afsluitende penaltyreeks werd nipt door PVCV gewonnen, waarna we allemaal met een fijn gevoel de kleedkamer weer opzochten. Ga zo door, mannen! We zijn trots op jullie.