Een maatje te groot voor FC Breukelen F7

f7 (vsv)
FC Abcoude
Zaterdag 7 maart speelde de F7 thuis tegen de F11 van FC Abcoude. Dat het nummer van een team niet altijd iets zegt over de sterkte en dus ook met de grote van de club van doen kan hebben, zo bleek wel. De jongens van Abcoude waren ogenschijnlijk al langer op elkaar ingespeeld, vast een half jaar ouder dan de meesten van ons en met duidelijk meer kracht in de benen. Toch liet onze F7 het hoofd niet hangen.

Er werd acht tegen acht gespeeld (i.p.v. zeven tegen zeven) en met kou is het dan best voordelig om geen wissels te hebben, de jongens blijven zo de hele wedstrijd lekker in beweging en warm. De eerste helft stond Max op doel. Door tijdig ingrijpen en zijn meespelende inzet bleef de stand voor rust nog op 0-5 steken. Na de rust werd er van keeper gewisseld en was het Floris die deze moeilijke taak op zich wilde nemen.

De tegenstanders hadden nog twee wissels over. Het was tijdens het doorwisselen dan ook niet altijd even duidelijk of er nog wel een gelijk aantal spelers in het veld stonden. Coach Thijs nam vanmorgen de honneurs waar en was tijdens de tweede helft even met Sam naar de EHBO-post voor een pleister. Ze was in een van haar acties geblesseerd geraakt aan haar knie en toen waren we zeker een poosje met “een man minder”.

FC Breukelen probeerde, ondanks de achterstand, tevergeefs de bal te veroveren. FC Abcoude bleek duidelijk te sterk. Zo kwam het dat de wedstrijd werd geëindigd met 0-10 voor FC Abcoude. Voor de F7 misschien een maatje te groot geweest, maar onze voetballers hebben de wedstrijd wel met blijvende inzet afgerond. En dat is toch ook heel knap. Handjes schudden nadien is dan niet voor iedereen even gemakkelijk maar volgende week weer: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Met dank aan Elly Verkerk voor de foto’s.