Derde periode begint met winst op NSC Nijkerk

1e
nsc
De eerste driepunter in de derde periode is binnen. In een wedstrijd tegen NSC Nijkerk met twee gezichten werden twee keurige goals gescoord en de mondhoeken van de spelers krulden na afloop van de wedstrijd voorzichtig omhoog. De eerste helft gaf daartoe dankzij fris en fruitig spel zeker voldoende reden, de tweede helft daarentegen was van een onherkenbaar en voor de ogen pijnlijk niveau.

FC Breukelen begon met nieuweling Iljaas Rodjan en spits Mitchell van Friderici in de basis ten koste van Tom Kalkhuis en Mauro Franken. Met open en offensief spel zette de thuisploeg binnen 25 minuten twee treffers op het bord, waarbij vooral Deen van Embricqs van zich deed spreken als aangever. Eerst was zijn voorzet van rechts perfect op maat, zodat Mitchell van Friderici eenvoudig kon inglijden (1-0). En niet veel later kon linksback Desmond - zoon van Edward - Sturing de ongrijpbare Deen wederom niet bijhouden en besloot hem voor de lijn (op de lijn?) van het strafschopgebied te torpederen.

Cor ten Bosch riep vanaf de bank dat een linkspoot de toegekende vrije trap maar moest nemen. Verdediger Marc van Rees mikte hoog - en waar iedereen dacht dat de bal over het doel en ballenvanger zou waaien, verdween deze met wind tegen plotseling in de kruising: 2-0. Binnen acht minuten daarna hadden beide Mitchells de 3-0 nog op de schoenen, maar zij konden NSC-doelman Jeroen de Harder niet verschalken. NSC was het toen even helemaal kwijt, getuige een compleet verkeerd genomen vrije trap en een geheel onnodig weggegeven corner.

DSC07428
Edwin Soenarto gaat haasje over bij Abdelmoumim Cherkaoui.

Kort voor de rust herpakten de gasten zich echter iets met een gevaarlijk afstandsschot van beste NSC’er van het veld Giancarlo Muntslag en een kopbal van Jerald Reina. Op slag van het rustsignaal stuiterde ook nog een corner van Marc van der Vegte via de grond tegen de binnenkant van de kruising(!) en vervolgens in de handen van doelman Aäron Balk.

Wie dacht dat FC Breukelen de tweede helft met de harde wind in de rug afstand zou nemen van NSC, kwam bedrogen uit. Zelden zag het Breukelse publiek de ploeg, ondanks de 2-0 voorsprong, zo panisch en onsamenhangend acteren. NSC - dat dient gezegd - bleek als herboren uit de kleedkamer te zijn gekomen en oogde superfel om de wedstrijd te willen keren. Kinderlijk eenvoudig werd de thuisploeg overal op het veld vastgezet en dit bezorgde doelman Balk en zijn defensie overuren. Het wachten was op een tegentreffer en die kwam dan ook via Klaas de Graaf toen Balk zeven minuten voor tijd een hoge vrije trap verkeerd interpreteerde. Het bleek gelukkig de enige tegentreffer te zijn vandaag. Robin kon alvast zijn keel gaan smeren.

De overwinning tilt FC Breukelen naar positie 8 op de ranglijst, een plek die men overigens moet delen met SDC Putten. NSC zakt naar plek 10, maar hoeft zeker nog niet de psychiater te bellen. De stugge ploeg verloor thuis op sportpark De Burcht slechts één keer en onze voorspelling is dat NSC thuis een aantal ploegen over de knie zal leggen. FC Breukelen mag volgende week revanche gaan nemen bij VVA'71 dat de thuisploeg eind oktober 2014 aan de Broekdijk Oost van het kastje naar de muur stuurde en terecht met 0-1 zegevierde. Let op: de wedstrijd in Achterberg begint om 15.00 uur. Ook  interessant die dag is de topper in Hoornaar tussen nummer drie SteDoCo en koploper ODIN'59.

28 februari 2015, FC Breukelen 1 - NSC Nijkerk, 2-1 (2-0)

1-0 Mitchell van Friderici 2-0 Marc van Rees 2-1 Klaas de Graaf