SVL of LRC? Opponenten van vorig seizoen in beeld

We kijken - met nog acht speelronden te gaan - weer eens even naar de tegenstanders van FC Breukelen 1 uit het succesvolle kampioensseizoen 2013-2014. Wie timmert waar aan de weg?

In 1A (West 1) zijn de nummers 1 en 2 (SVL en LRC Leerdam) verwikkeld in een verbeten race naar de hoofdklasse. Waar hebben we dat eerder gezien? Dit weekend werd het in het onderlinge treffen in Langbroek 2-2. Eemdijk (4e) en Zuidvogels (6e) zitten op het vinkentouw met een niet al te grote achterstand op de twee kemphanen. Erg spannend daar. Op plek 9 vinden we Roda'46, op 10 Almkerk, op 12 VVZ'49 (de club ontsloeg dit weekend zijn coach Harrie Epskamp) en troosteloos onderaan staat De Meern op plek 14.

In 1B (West 2) heeft ARC uit Alphen a/d Rijn zich redelijk hersteld van de dramatische seizoensstart en staat nu op de negende plek. Ook het Amersfoortse ASC Nieuwland in 1D (Oost) nam afstand van de onderste regionen uit de beginfase van de competitie en bezet nu plaats acht.

Dan ten slotte de degradanten van vorig seizoen: CSW, N.I.V.O.-Sparta en Leerdam Sport'55. Onze vrienden uit Wilnis in 2B (West 1) staan op een mooie tweede plaats achter koploper Veensche Boys. De eerste klasse lonkt. N.I.V.O.-Sparta danst vrolijk mee op plaats zeven in 2F (Zuid 1), terwijl Leerdam Sport'55 in diezelfde afdeling een beetje moet gaan oppassen vanwege een riskante tiende positie.