FC Breukelen 2 na goede eerste helft met de hakken over de sloot

2
ijsselmeervogels
Toen Menal Shawan na 35 minuten beheerst de 3-0 binnenschoot, leek het erop alsof men zeer eenvoudig naar de volgende zege kon uitlopen. Niets was minder waar, want de tweede helft zakte men door de befaamde ondergrens en was het aan keeper Nick Turksma te danken dat er nog een benauwde 3-2 overwinning uit het vuur gesleept werd.

IJsselmeervogels verwachtte dat FC Breukelen met twee spitsen zou spelen, maar de TC had deze keer voor de vertrouwde 1-4-3-3-formatie gekozen. Dat betekende dat de drie spitsen van FC Breukelen constant één-op-één kwamen te staan met hun directe tegenstander en dat de drie middenvelders van FC Breukelen tegenover vier ‘Vogels’ stonden. FC Breukelen ging uit van eigen kracht en koos ervoor om de formatie niet aan te passen.

Onder leiding van uitblinker Menal Shawan stond men positioneel goed op het middenveld en van daaruit werden de spitsen iedere keer aan het werk gezet. Antonio Cvetkovic en Cavit Yavuz waren hun directe tegenstanders keer op keer te snel af, maar met name Mark Simons was een plaag voor de defensie van de Spakenburgers. Mark bekroonde een zeer goede eerste helft met twee treffers binnen twintig minuten en toen even later de 3-0 op het bord stond, was de wedstrijd gespeeld.

Zo leek het, want hoe anders verliep de tweede helft. Mark Simons werd vervangen (op de bank bij het eerste) en ook Menal werd naar de kant gehaald (griep gehad). Men verloor de grip op de wedstrijd totaal. Het middenveld kon de bal niet meer vasthouden en de voorwaartsen waren te veel bezig met solistische acties. Nog meer wissels om het tij te keren, hadden ook niet het gewenste effect en er ontstonden talloze hachelijke momenten voor de goal van Nick Turksma. Toen David van der Veld tien minuten voor tijd tegen zijn tweede gele kaart aanliep, werd het helemaal penibel, maar na een minuut of acht blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg.

DSC07417
David van der Veld (geheel links) kan vroegtijdig inrukken.

Wederom drie punten en inmiddels een serie van serie wedstrijden waarin er niet werd verloren. Voor het eerst echter ook een wedstrijd met veel minpuntjes als het gaat om instelling en teamspirit, en de komende trainingsweek zal hier nog regelmatig aandacht aan worden besteed. Op naar de volgende tegenstander WV-HEDW 2. Vorig jaar nog kampioen en nu strijdend voor lijfsbehoud. Het volgende examen voor de jonkies uit Breukelen. Aanvang in Amsterdam 12.00 uur.