FC Breukelen 3 boekt magere overwinning na kleurloos optreden

3e
maarssen
Afgelopen weekend stond de streekderby tegen Maarssen 2 op het programma. Normaliter staat dit affiche garant voor spektakel, strijd en vermaak, maar helaas voor de aanwezige supporters was deze uitvoering een uitzondering. De trainingsopkomst is de laatste weken niet naar behoren en dit begint zich ook in het veldspel en de fitheid te uiten. Gelukkig kan de ploeg vaak terugvallen op de individuele klasse die het verschil kan maken wanneer het niet loopt.

In de beginfase leek het derde elftal een prima niveau te halen en was de focus aanwezig die vereist is in dit soort wedstrijden. In de 8e minuut was het na een prima aanval Philip Wels die de bal vanaf de achterlijn panklaar wist te leggen voor Maikel Goossens. Voor de spits was het een koud kunstje deze lage voorzet binnen te werken en dit resulteerde in een vroeg voorsprong voor de thuisploeg.

Vanaf dat moment leek er zand in de machine te zitten en presteerde FC Breukelen ondermaats. Ondanks de matige vertoning werden en vrijwel geen kansen weggegeven en zo leek er een 1-0 ruststand bereikt te worden. Dit was echter buiten doelpuntenmachine Michael Burkel gerekend. De balvaste spits werd na een vlotte combinatie over de rechterflank gezocht en gevonden. ‘Buffalo’ Burkel wierp zich met volle overgave voor zijn tegenstander en bracht de thuisploeg op slag van rust op een 2-0 voorsprong.

Met deze voorsprong op zak was het volgende doel om de tweede helft voetballend meer te brengen. Dit kwam totaal niet tot uiting in het spel na rust en het gebrek aan organisatie leidde tot een chaotische wedstrijd. Het was Maarssen dat een scherpe aanval over links wist te produceren en de voorzet werd onverhoopt in eigen doel gewerkt door de thuisploeg. De aansluitingstreffer van de uitploeg zorgde voor nieuwe hoop bij de Maarssenaren, maar dit leidde niet tot kansen. Aan de andere kant was het de teruggekeerde Irvin de Vette die met een corner aanvoerder Rick van der Velde wist te bereiken. Bij de tweede paal schoot de centrale verdediger uit een schier onmogelijke hoek de bal binnen waarna de 3-1 eindstand werd bereikt. Hierna was de wedstrijd gespeeld en vielen er weinig hoogtepunten te noteren.

Ondanks de drie punten was de wedstrijd geen pretje voor de toeschouwers en het is dan ook tijd voor de ploeg om zich te realiseren dat er een omslag op het gebied van instelling vereist is. Dit kan ten eerste al ten uiting worden gebracht op de training. Als er weer scherp en met een grote groep getraind wordt dan zal het in de wedstrijden ook weer soepeler gaan verlopen. Bovendien begint de spoeling ook steeds dunner te worden door pijntjes en blessures die gedeeltelijk ook ontstaan door een gebrek aan training en ritme. Ondanks deze kritische noot kan er toch met vertrouwen worden toegeleefd naar de uitwedstrijd tegen AFC omdat de koppositie nog steeds in handen is. Het is aan het team om deze positie te verdedigen in Amsterdam.