FC Breukelen 2 op karakter naar puntendeling

Odin59
2e
In een behoorlijk gewijzigde opstelling stond FC Breukelen 2 voor de zware taak om punten mee te nemen uit Heemskerk. ODIN'59 2 is een zeer ervaren ploeg die vorig jaar in een beslissingswedstrijd het kampioenschap aan WV-HEDW 2 liet. De ploeg is net boven FC Breukelen terug te vinden op de ranglijst en was vastbesloten de opmars van de ‘rookies’ uit Breukelen te stoppen. Twee blessures, twee griepgevallen, één schorsing en één speler op vakantie zorgde voor een groot aantal omzettingen. David van der Veld werd omgetoverd tot laatste man en Hans Kabalt en Cavit Yavuz werden als controlerende middenvelders opgesteld.

De eerste helft moest men duidelijk wennen en speelde men ongebruikelijk slap en slordig. De achterstand bij rust had zelfs hoger uit kunnen vallen dn 1-0 en daarom kwam de theepauze goed uit. Tactisch stond het best goed, maar om hier punten te halen zou men uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Voetballend was het ook de tweede helft niet hoogstaand, maar er werd met een ongelooflijke drive gespeeld wat al snel leidde tot de gelijkmaker van Antonio Cvetkovic.

Beide ploegen speelden nu voor de winst en het spel golfde op en neer. FC Breukelen gaf geen kans meer weg, maar kon voorin ook het verschil niet maken. Een puntendeling was dan ook op zijn plaats en zo behield het jonge team voor de zevende keer op rij de ongeslagen status en heeft het de zesde plaats vast in handen. Aanstaande zaterdag mag men voor het eerst dit jaar thuis aantreden en proberen IJsselmeervogels onder zich te houden.