MC1 'steelt' punten in Loosdrecht

loosdrecht
mc1
Dit weekend en het volgende staat in het teken van vele vakanties, lastig dus om twee elftallen op de been te brengen. Dit gold waarschijnlijk ook voor de tegenstander van de MC2 die zich begin van de week afmeldden. Zo waren er precies genoeg meiden met voldoende trainingsuren deze week om de MC1 te laten voetballen. Met vier invallers van de MC2 en twee handen vol ouders en begeleiding reizen we af naar s.v. Loosdrecht. Kunnen onze ‘zuurstokken’ de ongeslagen status ook deze week handhaven?

Dat de uitslagen van de tegenstander bekijken en hieruit op voorhand conclusies trekken niet altijd verstandig is, bleek vandaag. Op papier leek het een niet al te moeilijk potje, echter de praktijk bleek anders. Op het veld van Loosdrecht aangekomen, blijkt dat na onze roze jassen, het nog feller kan. De dames van Loosdrecht liepen op het veld warm in bijna fluoriserende oranje shirts met smetteloos witte broek.

Vanaf het beginsignaal nemen onze dames zoals gebruikelijk het initiatief, maar de dames uit Loosdrecht zijn absoluut opgewassen tegen onze snelle triple Plasmeijer aanval en hebben zelf voorin een paar hele gevaarlijke goed voetballende dames waar Sophie en Malaika een behoorlijke kluif aan zouden krijgen. De dames uit Loosdrecht voetballen echt heel leuk en hebben zelfs een ingestudeerde korte corner waar we tot drie maal toe intuinen. Toch hebben onze dames de beste kansen, maar we komen weer niet makkelijk tot scoren en het moet uiteindelijk uit een standaardsituatie gebeuren. Vanuit een vrije trap van aanzienlijke afstand scoort Sophie op prachtige wijze 0-1.

De tweede helft. Inmiddels regent, hagelt en sneeuwt het zelfs af en toe en dit heeft zijn weerslag op het vertoonde spel. Het is rommelig en de dames uit Loosdrecht ruiken hun kans. Na een wat ongelukkige doeltrap van Nikki wordt de bal door de Loosdrecht-aanval opgepikt en het centrum van de verdediging staat te slapen. Als het halve schot wat volgt ook nog zeer onfortuinlijk via de rug van een verdediger in het doel belandt, zijn de meiden helemaal van slag. Hier valt meer te behalen dan een punt denkt men in Loosdrecht en de dames voeren de druk op.

Onze verdediging laat zich dit keer wel verrassen door de snelle spits die alleen op Nikki afgaat. Wat hierna volgt, is volgens mij mede het resultaat van de keeperstraining van Charmaine. Nikki maakt zich breed (niet echt nodig) en de spits schiet diagonaal prima in. Met een fabelachtige duik tikt Nikki de bal net rechts naast het doel. De hoekschop levert de tegenstander niets op en het lijkt of onze meiden weer bij de les zijn.

Er is toch de wil om de volle winst binnen te slepen. Alles word op de aanval gezet en met minder dan een minuut te spelen is het Lara die na prima doorzetten haar schot eveneens om schlemielige wijze via een Loosdrechtse verdedigster in het doel ziet belanden. Het zijn terechte maar misschien ook wel een beetje gestolen punten. Boeit mij niets, de drie punten zijn binnen. Ongeslagen aan kop, allemaal prima gewerkt meiden, fijne vakantie deze week. Volgende week vriendschappelijk een mix van MC1 en MC2 thuis tegen Quick uit Amersfoort.

Tot zover, tot over twee weken. Albert den Ouden