F4 scoort twee keer

f4
wasmeer
Terwijl op sommige plekken op het complex zeer duidelijk te zien was dat het nogal had geregend, lag het derde kunstgrasveld er prima bij. Gelukkig maar, want tegenstander Wasmeer was zeer vroeg in de auto gestapt om in het strijdperk te treden. Uw razende reporter mocht door een blessure van de beoogde scheidsrechter de fluit ter hand nemen, waardoor het verslag voor het grootste deel gebaseerd is op het geheugen.

Wasmeer kwam beter uit de startblokken en wist binnen een tweetal minuten het doel te vinden. Vanaf de zijkant leek het alsof de bal net voorlangs ging, maar in werkelijkheid ging de bal achter de paal langs en via een gat in het zijnet gelijk het doel weer uit, waardoor het inderdaad leek alsof er sprake was van een scheidsrechterlijke dwaling. De F4 zocht manmoedig de aanval, waarbij het door Rinus Michels gepredikte totaalvoetbal goed werd uitgevoerd. Tenminste in het aanvallende spel. Bij de omschakeling was het nog wel eens zo dat Wasmeer tegen één verdediger of alleen goalie Sytse leek te spelen. Met een fraaie uitloopredding wist Sytse de stand nog even op 0-1 te houden. In de vijfde minuut was het echter wel weer raak. Even leek het alsof we het heilige vuur niet hadden, zeker niet toen het niet veel later fors begon te hagelen. Toch gebeurde er wat positiefs in de koppies van onze gladiatoren, want de aanvallen begonnen goed te lopen en in de zesde minuut tekende Koen met een droog schot voor de anschlusstor.

Het spel golfde lekker heen en weer, waarbij gastspeler Lieuwe lustig met passjes strooide. En daarbij maakte het niet of zijn muts op of af was. Aanvoerder Melle was als stofzuiger op het middenveld te vinden en ook Hidde zette de voet vaak vol overtuiging voor de tegenstander. Een paar minuten voor rust wist Wasmeer via een uitbraak met een uitstekend schot tegen de binnenkant van de paal de stand op 1-3 te brengen.

In de tweede helft ging Hidde keepen. Een zelfde spelbeeld als in de eerste helft volgde. Een gelijkopgaande strijd met ruimte voor de beide doelen. Hidde liet zien dat hij zijn mannetje staat in de goal en wierp zichzelf volledig in de strijd. Een hard schot blokte hij met de borst, waardoor even alle lucht uit hem geperst leek. Assistent coach Ton was gelukkig ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Het was wachten op de volgende goal. En die viel … aan de verkeerde kant. Achtste minuut 1-4.

Gelukkig werd er snel weer aan de goede kant gejuicht. Met zijn tweede goal van de dag, middels een hard schot dwars door het midden, bracht Koen na een pass van Sacha de fans in vervoering. Gescoord werd er daarna niet meer, maar twee momenten bleven de reporter toch bij. In een kluwen van spelers aan de linkerkant van het veld hield Sytse het overzicht, hij zette fraai voor op de vrijlopende Lieuwe die waarschijnlijk had verwacht dat één van de drie tegenstanders de bal nog wel zou raken. Het kwam dus niet tot een schot, maar het gaf wel aan dat de heren in de afgelopen maanden een behoorlijke stap vooruit hebben gezet.

De laatste actie was voor Raf. Aan de rechterzijkant van het veld, halverwege de eigen helft kwam hij aan de bal. Hij passeerde de eerste tegenstander, zocht de tweede op en liet die ook in verbazing achter. Deze actie leidde ertoe dat assistent coach Sjoerd uitriep: “Loop dan maar door naar het doel!” Dat was nog even iets te ver, maar genieten van deze actie deden we wel. De penaltyserie eindigde in 4-4, waarbij Roy zijn 100 procent score van de afgelopen wedstrijden keurig overeind hield.