D4 behaalt met 7-0 opnieuw ruime zege

d4
altius
Door de krokusvakantie en familieomstandigheden moest de D4 vijf spelers missen. Om niet zonder wisselspeler te hoeven aantreden had trainer/coach Patrick Carbo een beroep gedaan op twee spelers van de D1. De D1 hoefde vandaag geen wedstrijd te spelen dus dat was geen probleem. Klaas Pieter van Bon versterkte de achterhoede en Yassine Hamrouni het middenveld. Tegenstander was Altius D4, de Hilversumse ploeg die de vorige week met 2-1 had gewonnen van s.c. ’t Gooi D3.

Al gelijk de eerste aanval van de D4 werd bekroond met een doelpunt door Yassine: 1-0 in de eerste minuut! In de eerste paar minuten van de wedstrijd schoten spelers van de D4 elke minuut minstens één keer op het doel. Tweede minuut Max, derde minuut Yassine, vierde minuut Max. Dat tempo werd niet volgehouden maar de D4 bleef duidelijk het overwicht houden en keeper Jonas hoefde niet veel in actie te komen.

De keeper van Altius daarentegen had een hele drukke ochtend. Hij hield veel ballen tegen, moest geregeld ver uit zijn doel komen om een aanval van de D4 te stuiten, maar kon de stormvloed aan schoten niet volledig afstoppen. Na een kwartier spelen kreeg de D4 de zoveelste hoekschop. Yassine schoot de bal hoog voor, Klaas Pieter ving de bal op met de voet en knalde de bal met een droog schot in het net: 2-0. Een prachtig doelpunt.

Er volgden schoten op het doel van onder andere Max, Valentijn en Yassine (die met een leep lobje de keeper probeerde te verrassen). Ondertussen langs de lijn kregen de hardekernsupporters het toch wel enigszins koud. De waarneming werd daardoor wellicht enigszins door verstoord, want een aantal meende het geluid van een burlend hert te horen. Anderen dachten dat het aanmoedigingen van verderop langs de lijn waren, maar niemand wist het echt zeker. En zo was er soms ook discussie over wie er nu precies gescoord had van de D4. Er werd uitgezien naar de rust en warme thee. Voor het zover was scoorde Aron de 3-0 met een pegel van buiten het zestienmetergebied. Er volgden nog meerdere doelpogingen van de D4, maar die waren niet succesvol.

Na de rust, in de 32e minuut, pakte de D4 de draad van scoren weer op met een doelpunt van Valentijn: 4-0. Altius kon niet vaak op onze helft komen. Het middenveld met Yassine, Yassin, Delano, Aron, Daan, Abdulmajed liet zich niet makkelijk passeren en schoof telkens goed mee tijdens de aanval (en dat was bijna de hele wedstrijd). Daan liep heel wat naar voren tijdens aanvallen, maar stond ook zijn mannetje als een speler Altius toch doorbrak en voorkwam daarmee dan een echte scoringskans voor de tegenstander. Abdulmajed kwam weer een aantal keren goed combinerend uit een lastige situatie. En Delano verstoorde systematisch de opbouw van Altius.

Op de middellijn hield de achterhoede met Mohammed, Mexim, Klaas Pieter en Tom de boel goed in de gaten. Mexim was gedreven als altijd met zijn supersnelheid over het hele veld te zien. Mohammed schoot de bal waar bij kon, goed de vrije ruimte in naar voren en Tom hield goed het overzicht en wist telkens een vrije man te vinden om aan te spelen. In de 42e minuut scoorde Yassine 5-0.

Kort daarop schoot Max op het doel en na een kluts belandde de bal achter de lijn: 6-0. In de 53e minuut leek Altius dan toch vlak bij de goal van FC Breukelen te komen. Een doorgebroken speler die niet meer te achterhalen leek, werd uiteindelijk toch nog heel knap door Klaas Pieter met een sliding van scoren weerhouden. Een correcte sliding op de bal, maar de Altius speler was zo hard terechtgekomen op de grasmat dat hij van het veld moest gaan.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd wist Klaas Pieter nog een doelpunt te maken. En zo eindigde de wedstrijd in een klinkende 7-0 overwinning voor de D4. De grensrechters hadden het druk vandaag met het vlaggen voor buitenspel en voor onjuist uitgevoerde inworpen. Zij deden dit wederom competent, constructief en consciëntieus. De D4 gaat in de voorjaarscompetie nog steeds aan de leiding. Op 7 maart spelen ze uit tegen de nummer twee, Loosdrecht D2. Komt dat zien!