ODIN'59 heeft geen kind aan FC Breukelen

Odin59
1
Op een klein kwartiertje na in de tweede helft heeft FC Breukelen het koploper ODIN'59 in eigen huis nauwelijk lastig kunnen maken. De lijstaanvoerder won eenvoudig met 5-0 van een zwalkend en ongeïnspireerd spelend FC Breukelen dat vandaag de één na hoogste nederlaag in haar achtjarig bestaan incasseerde. (Op 4 september 2010 debuteerde de ploeg in de eerste klasse thuis tegen Ajax: 0-6 …) De ploeg van coach Cor ten Bosch begint nu af te zakken naar gevaarlijke posities in de hoofdklasse A.

Grote ruimtes in de witte defensie en miscommunicatie leidden al binnen twintig minuten na het startsein tot treffers van verdediger Milo Cremers (door het centrum: 1-0) en aanvoerder Ron Scheffer (strakke schuiver van de rand zestien in de hoek: 2-0). ODIN'59-goalgetter Thom de Vries had zelfs 3-0 op de schoen, maar hij vond FC Breukelen-keeper Aäron Balk op zijn weg die knap redde met de uitgestoken voet. FC Breukelen zette daar slechts een kans van Daniël Kops tegenover die ternauwernood kon worden verijdeld. De gasten hadden tevens wat pech dat arbiter De Brito Roque een Heemskerker handsbal bij de doelpaal niet waarnam.

In de tweede helft leek ODIN'59 zich in het begin te verkijken op de toegenomen dadendrang van de gastploeg. Echt gevaarlijk werd FC Breukelen echter niet, behoudens een vluchtig lobje van de ingevallen Mitchell van Friderici dat jammer genoeg voorlangs het doel stuiterde. Klasbak Cerilio Cijntje (foto) liet vervolgens zien hoe je een wedstrijd op slot gooit door eerst een voorzet van invaller Amin Ouass tergend langzaam bij de eerste paal binnen te glijden (3-0) en vervolgens alert te reageren op een verre ingooi die door Marc van Rees ongelukkig met het hoofd werd verlengd (4-0).

2015-02-22_ODIN-FCB_Cijntje
Cerilio Cijntje zoekt Marc van Rees op. (foto: website ODIN'59)

Daartussendoor had Deen van Embricqs wellicht de stand op 3-1 kunnen brengen na een vloeiende combinatie met Daniël Kops, maar Deen schoot tegen de uitgekomen doelman Barry van Dijk die daarmee zijn doel goed verkleinde. Milo Cremers maakte in de 88ste minuut de ellende compleet door - wederom - een doorkopbal op waarde te schatten: met zijn tweede goal van de dag tekende hij voor 5-0.

Door de ruime en verdiende nederlaag staat FC Breukelen nu met Bennekom gedeeld tiende, zij het dat FC Breukelen twee wedstrijden minder speelde dan Bennekom. Zaterdag wacht een werkelijk cruciaal duel als nummer negen NSC Nijkerk in Breukelen op bezoek komt. De Nijkerkers - vandaag veegden zij de vloer aan met DFS: 5-2 - hebben één wedstrijd meer gespeeld en één wedstrijdpunt meer dan FC Breukelen dat met een zege goede zaken kan doen.

21 februari 2015, ODIN'59 1 - FC Breukelen 1, 5-0 (2-0)

1-0 Milo Cremers 2-0 Ron Scheffer 3-0 Cerilio Cijntje 4-0 Cerilio Cijntje 5-0 Milo Cremers

Scheidsrechter

S. de Brito Roque

ODIN ‘59

Barry van Dijk, Jeffrey Tol, Milo Cremers, Danny Hols, Ron Scheffer (72’ Paul Groen), Thom de Vries (62’ Dennis Greuter), Cerilio Cijntje, Tim Koops, Stefan van Dijk, Bas Ent (67’ Amin Ouass), Frits Kramer.

FC Breukelen

Aäron Balk, Rob van der Sluijs, Sven Eggermont, Djuric Winklaar (46’ Mitchell van Frederici), Marc van Rees, Mitchell de Zwart, Mauro Franken, Lucien Dors, Daniël Kops, Tom Kalkhuis, Deen van Embricqs.

Kaarten

ODIN'59 Milo Cremers FC Breukelen geen

Verslag op website ODIN'59.