FC Breukelen 2 verslaat koploper Spakenburg 2

spakenburg
2e
Vanaf begin januari probeert de technische staf het team klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft. Er werd drie keer per week getraind, er werden oefenwedstrijden gespeeld en er werd een heus trainingskamp belegd. Het duurde echter tot afgelopen zaterdag, 14 februari, voordat men de eerste competitiewedstrijd kreeg voorgeschoteld. En dan mocht men ook nog eens aftrappen tegen de koploper Spakenburg 2.

Tel daarbij op dat steunpilaar Sven Eggermont in het buitenland vertoefde en dat Lorenzo Lassooij op vrijdag al moest afhaken, dan kon iedereen zich voorstellen dat men voor een zeer moeilijke opgave stond. Het team is echter enorm gegroeid in de loop van het seizoen en men is inmiddels in staat om in verschillende spelsystemen uit de voeten te kunnen. Vandaag werd gekozen voor een verdedigende variant om met name de levensgevaarlijke buitenspelers van Spakenburg geen ruimte te geven. Een extra domper was daarom het uitvallen van verdediger Jantijn Augustin in de warming-up. Zijn vervanger Hans Kabalt groeide echter uit tot één van de uitblinkers in de wedstrijd. Ronald Scheenhart had het tactisch plan goed uitgewerkt en hoewel Spakenburg meer balbezit had, speelde FC Breukelen geduldig en geconcentreerd vanuit een hermetisch gesloten verdediging onder leiding van Nino Scheenhart en Menal Shawan.

In balbezit gekomen, schakelde men in hoog tempo om en werd de razendsnelle Immanuelson Duku gezocht. In de eerste helft leverde één van deze uitbraken dan ook de verrassende maar verdiende voorsprong voor FC Breukelen op. In de tweede helft ontstond hetzelfde spelbeeld. Jordy Pouw groeide uit tot één van de uitblinkers en hield lange tijd zijn doel schoon. Toen Immanuelson Duku zijn tweede treffer van de middag scoorde, leek de wedstrijd beslist.

Uit het niets kwam Spakenburg in de 87ste minuut echter terug in de wedstrijd en de tien minuten blessuretijd leken een eeuwigheid te duren. De overwinning werd gevierd als een kampioenschap en de serie die men inmiddels neergezet heeft maakt indruk; van de laatste zes wedstrijden werden er vijf gewonnen en slechts eenmaal werd er gelijkgespeeld. Een knappe prestatie als men nagaat dat vier spelers nog mogen uitkomen in de A-junioren en er vijf spelers zijn die dit seizoen voor het eerst in de senioren spelen.

Komende zaterdag staat er weer een zware uitwedstrijd op het programma tegen ODIN'59 2 in Heemskerk, een ploeg waarin men tijdens de heenronde ruim van verloor. Gelukkig heeft men door de goede resultaten een behoorlijke marge op de onderste plekken, want ondanks die resultaten en een prachtige zesde plaats in de rangschikking, blijft rechtstreekse handhaving het doel.