Droomstart D4 na winterstop

d4
hertha
Na een lange winterstop en afgelaste wedstrijden in de afgelopen weken kon het team van trainer/coach Patrick Carbo dan eindelijk weer een wedstrijd spelen. Voor het eerst zonder Niek die naar Italië is afgereisd, maar de jongens hadden er zin in. De hardekernsupporters maakten vooraf de inschatting dat het een pittige wedstrijd zou kunnen worden tegen Hertha D3 uit Vinkeveen. De D4 is gepromoveerd van de 5e naar de 4e klasse, dus de voorjaarscompetitie zal zwaarder worden dan het afgelopen najaar.

De eerste minuten van de wedstrijd ging het nog vrij gelijk op. FC Breukelen speelde solide, ballen werden onderschept en er werd goed gekeken en overgespeeld. De linksbuiten van de tegenstander bleek echter sterk aan de bal en de eerste dreiging kwam van Hertha. Dankzij een sprintactie van Mexim kon hij echter worden afgestopt en Mexim kon de bal goed afspelen om de aanval op te bouwen. Dat ging vervolgens heel snel, Valentijn stond op scherp, spurtte met de bal richting doel en maakte het heel bekeken af: 1-0 in de vijfde minuut.

Dat was goed voor het moraal. De D4 bleef goed kijken, oefende druk uit, spelers wisten de bal goed te raken en speelden elkaar goed aan. In achterhoede speelden vooral Mohammed, Tarik, Tom en Mexim en die hielden het hoofd koel. Op het middenveld speelden Aron, Yassin, Delano, Jonas, Abdulmajid, Daan, Fedde en Nick als een blok. Dreiging voorin kwam van Max en Valentijn. In de 13e minuut counterde Valentijn opnieuw, legde de bal goed breed op Fedde die was meegekomen en die scoorde een mooi doelpunt. Het middenveld en de achterhoede van D4 speelde solide en Hertha kwam niet echt verder. In de 21e minuut scoorde Valentijn opnieuw na een counter. Hij leek te lang te wachten en te veel naar rechts te gaan, maar hij wist het doel toch te vinden. Hertha probeerde de druk op te voeren en keeper Jeroen kreeg voor het eerst serieus iets te doen. Het schot op doel wist hij prima te keren. In de 27e minuut, opnieuw een counter waarin Daan een prachtig doelpunt maakte na goed breed leggen door Valentijn: 4-0. Hertha wankelde. Nog geen minuut erna draaide Nick goed weg op de middellijn en sprintte met de bal aan de voet op het doel van Hertha af. Helaas kwam hij nét te kort om de bal achter de keeper te prikken. Dat lukte Max even later wel, na (alweer) een assist van Valentijn: 5-0. Op slag van rust kreeg Hertha nog een vrije schop in de buurt van het doel van FCBreukelen maar keeper Jeroen wist het schot goed te pareren. Met een comfortabele stand voor D4 gingen beide teams de rust in.

In de 32e minuut van de wedstrijd scoorde Hertha onverwacht 1-5. De D4 leek niet erg onder de indruk maar Hertha kon wel, voor het eerst in de wedstrijd, druk uitoefenen op de helft van FC Breukelen. Jeroen moest tot drie keer toe in actie komen doordat spelers van Hertha toch op het doel konden schieten. In de 36e minuut kon Valentijn de diep gespeelde bal goed meenemen en scoorde opnieuw: 6-1. Een fraaie hatrick dus.

In de tweede helft schoof de coach tactisch met spelers en veranderde de bemensing van het 4-4-2 systeem. De D4 ging niet achterover leunen maar bleef aandringen. Max en Tarik stonden in de startblokken te loeren op counterkansen maar werden een paar teruggefloten voor buitenspel. In de 44e minuut scoorde Aron met een fraai afstandsschot 7-1. Hertha bleef proberen en wist zelfs nogmaals door de linies van D4 te komen en 7-2 te scoren.  Maar D4 had toch het laatste woord en na opnieuw een snelle counter scoorde Daan heel mooi in de 51e minuut opnieuw: 8-2. En dat was ook de eindstand. Een droomstart voor D4. De arbitrale leiding was weer zeer deskundig en met name de grensrechters van FCBreukelen deden hun werk grondig, gracieus en gewetensvol.