De MC1/MC2-puzzel van Valentijnsdag

Afgelopen week kunnen we

2015-02-15_PuzzelMC1
uitroepen tot week van de app. Halverwege de week ging het los. Door ziekte, blessures andere bezigheden of (onvoorstelbaar bij een teamsport) ‘onduidelijke redenen’ leken zowel de MC1 als  de MC2 in de personele problemen te komen. De wedstrijd van de MC1 werd uit voorzorg door Martien al iets naar voren geschoven, zodat er in ieder geval geleend kon worden aan en van de MC2. Gelukkig knapten diverse speelsters eind van de week weer op maar knapten er ook weer af, met als gevolg tot  laat op de vrijdag avond app-verkeer over, lenen over en weer, wie wil er snel met een aantal meiden na de wedstrijd naar ’s-Graveland rijden en hoe doen we het met de pasjes. Uiteindelijk na zo’n 394 appjes van Charmaine, Chris en Martien konden we met een gerust hart gaan slapen, de puzzel was klaar.

mc1
tgooi
Zo startte dus de MC1 thuis met vier invalsters uit de MC2 tegen de Gooische Vrouwen. Met Keshia als vervanger van Sophie in de verdediging, Tabitha op de plek van Milou op het middenveld, en Donja en Tessa als extra slagkracht voorin moest het vandaag gebeuren. De geleende dames liet zien dat zij alleen qua leeftijd onder doen voor de MC1 dames en vulden de posities fantastisch in. Al snel stapelden de kansen zich op maar waren we net als vorige week weer te gehaast in de afronding. In de eerste helft hadden we eigenlijk al weer met  een nulletje of vier voor moeten staan, maar bleef het bij 0-2 door doelpunten van Lara en Tessa. Wel werd er opvallend goed samengespeeld, gekeken en waren er talloze mooie combinaties en aanvallen te bewonderen. De tweede helft namen de dames iets gas terug en waren de dames uit de mediastad met een paar uitbraken gevaarlijk dichtbij een doelpunt. Uiteindelijk gooide Donja de wedstrijd op slot met een fraaie 3-0 en bepaalde Lara uit een toegekende strafschop achteloos in de bovenhoek  geschoten, de eindstand op 4-0. Prima wedstrijd meiden, zes  punten uit twee wedstrijden.

sgraveland
MC2
Inmiddels is het bijna half één en om één uur start de wedstrijd in ’s-Graveland van de MC2. Om de bloeddruk van Debbie en Chris niet te veel te laten stijgen moet er haast gemaakt worden om hun vijftal met drie geleende MC2 en vier dames  van de MC1 (snappen jullie het nog?) tot een compleet team te maken. Tien minuten voor aanvang arriveren we in ’s-Graveland. Warmlopen is niet nodig de dames kunnen meteen door. De door de heftige rit lijkbleke Donja begint op de bank. Ook hier blijkt dat de  geleende MC1 dames prima samen kunnen spelen met de dames van de MC2.

Het vertoonde spel op het hobbelige grasveld is prima, Keshia vormt met Danielle, Shariva Jamie een solide verdediging en Jenna verdeelt het spel op het middenveld. Met een aanval van afwisselend twee van de drie Plasmeijers is het spel aantrekkelijk. Met doelpunten van Lara, Carlijn en Nikki gaan we rusten met een 3-0 voorsprong. Na rust komen de dames uit ’s-Graveland terug tot 1-3, waarna de inmiddels weer de ‘oude’ Donja de 1-4 aantekent. Nog één keer weet de tegenstander aan te haken naar 2-4, maar de ontketende jongste Plasmeijer maakt 2-5. Uiteindelijk sluit Tabitha haar twee prima wedstrijden af met een mooi doelpunt: 2-6. Spijtig dat wij haar waarschijnlijk eind van het seizoen kwijtraken aan Argon, maar Isa liet met een ijzersterk debuut zien dat zij eraan komt. Een lange maar  leuke voetbaldag, iedereen een fijn weekend.