D1 begint competitie met onverdiende nederlaag

d1
victoria
Zaterdag 14 februari konden de jongens en meisje van de D1 eindelijk beginnen aan de voorjaarscompetitie. De tegenstander was Victoria D2. We begonnen furieus aan deze wedstrijd. Victoria werd meteen vastgezet en kreeg niet de gelegenheid om in haar spel te komen.

Ook ons combinatiespel was in het begin heel goed verzorgd. Mooi combinaties werden er op de (kunst)grasmat gelegd. Er ontstonden mooie kansen, maar niet altijd met het gewenste resultaat. Alleen Niek wist uit een van de kansen wel te scoren. Aan de rechterkant van het zestienmetergebied kreeg hij de bal en met een mooi schot tekende hij voor 1-0. De trouwe supporters gingen zich opmaken voor nog meer Breukelse doelpunten. Maar in plaats daarvan scoorde Victoria tegen. Een lange rush aan de linkerkant van Victoria werd met een mooi en onhoudbaar schot afgerond: 1-1. Uiterst effectief van Victoria, want dit was de eerste keer dat ze dicht bij Sieb kwamen.

Na dit doelpunt kregen we een paar goede kansen om weer op voorsprong te komen, maar helaas werkte de doelman van Victoria niet mee. Met een paar goede reddingen hield hij ‘zijn doel schoon’. Sieb moest in de eerste helft voor de tweede keer de bal uit het doel halen. Diana probeerde een  voorzet van de linkerkant naast het doel te schieten. Ze raakte de bal ongelukkig, waardoor de bal niet naast maar in het doel verdween: 1-2. Na deze treffer kregen we wel weer kansen, maar ook deze bleven onbenut.

In de tweede helft konden we wel weer op gelijke hoogte te komen. Na een mooie steekpass van Nicherwan scoorde Ruben de gelijkmaker: 2-2. Maar in plaats dat we de derde treffer gingen maken, was het Victoria dat dit deed. Binnen korte tijd maakten ze de derde en ook de vierde goal: 2-4. Gelukkig lieten we de koppies niet hangen en gingen op jacht naar de aansluitingstreffer.

De keeper van Victoria was deze dag moeilijk te passeren. Voor de tweede keer deze wedstrijd bleef hij in een één-tegen-éénsituatie de baas over onze aanvallers. Alleen Niek lukte het nog één keer om de keeper te passeren. Hij passeerde letterlijk de keeper met een mooie beweging om vervolgens keurig af te ronden: 3-4. Jammer genoeg zat er niet meer in. Kijkend naar de kansen was het een onverdiende nederlaag, maar voor kansen krijg je geen punten  en win je ook geen wedstrijd.

Scoreverloop

1e helft: 1-0 Niek, 1-1 Victoria, 1-2 Diana (eigen doel). 2e helft: 2-2 Ruben, 2-3 en 2-4 Victoria, 3-4 Niek.