C1 kan hoofdklasser GJS C1 één helft goed bijbenen

c1
GJS
Wel leuk, zo’n promotiepoule, maar FC Breukelen C1 moet maar liefst tot 7 maart wachten op haar eerste competitiewedstrijd. Op 24, 31 januari en 7 februari werden onze wedstrijden afgelast, dit weekend waren we vrij(!) en de komende twee weken is er geen programma. Daarom werd er zaterdag geoefend tegen GJS C1 uit Gorinchem. De Gorkumse Jonge Spartanen staan op de tweede plaats in de hoofdklasse en blijken een sterk team met een bloedfanatieke coach langs de lijn.

FC Breukelen ging in de eerste helft echter brutaal van start en nam in korte tijd een 2-0 voorsprong. De 1-0 van Bram de Hollander was een beetje lucky, waarbij de Gorkumse doelman niet vrijuit ging. De 2-0 was een typische Jordi Hahury-goal: op snelheid door het hart van de defensie liet hij de keeper kansloos. Een grote tegenvaller was dat laatste man Guido de Ridder al snel met een knieblessure moest uitvallen, Nick Verbeek nam Guido’s plek in.

Een mislukte inspeelpass van Sam Rockx halverwege de eerste helft leverde GJS een makkelijke tegentreffer op en bracht daarmee de ruststand van 2-1 op het bord. Opvallendste speler in de eerste helft was rechtsback Dion Schreurs die met enorme passen keer op keer over zijn veel kleinere tegenstander denderde en langs de zijlijn kon opstomen.

Na de rust - Fadi Kamil kwam erin voor Jayson Visser - bleken de lange winterstop en de afgelastingen hun tol te gaan eisen bij onze C1. GJS nam direct het initiatief en zette FC Breukelen zwaar onder druk. De thuisploeg moest tot op het tandvlees gaan om de dadendrang van GJS af te stoppen. We konden er zelf nog maar sporadisch uit komen. De bezoekers hadden ook hun beste man (de linksback) naar voren gestuurd; hij kwam tegenover Dion te staan en nu was het Dion die een lastig halfuurtje kreeg.

Terwijl GJS op het middenveld heerste en ons de bal afsnoepte, vond men uiteindelijk het gaatje in onze verdediging. De handige spits passeerde Sam met een bekeken schuiver in de uiterste rechterhoek: 2-2, tevens eindstand. Het was een nuttige oefenwedstrijd geweest (met een sterk spelende Levi van Riet op rechtshalf) die prima werd geleid door scheidsrechter Henk van Rooijen. Woensdagavond om 19.00 uur mag de C1 weer het veld in en wel thuis voor de beker tegen DHSC C1. Guido, sterkte met de knie!