Prins Winter ...

nvc
mc1
Prins Winter gooit met deze kwakkelwinter nu al een paar weken het volledige wedstrijdprogramma in de war. Inderdaad Prins, want de naam ‘Koning’ is deze winter niet waard. Beter een winter met een paar weekenden lekker schaatsen bij IJsclub De Vijfde Plas en daarna weer lekker voetballen dan dit.

Vandaag, 7 februari, waren de kunstgrasvelden in Naarden echter sneeuwvrij en zo mocht de MC1 aantreden tegen de dames van NVC MC1. Op het moment dat enkele collega-leiders zich nog een keertje omdraaien - MC2 en ME1 komen vandaag niet in actie - verzamelen zich een twaalftal verkleumde meiden en een zestal enthousiaste ouders met auto zich bij de sporthal. Jasmijn en Julia hebben zich afgemeld en uiteindelijk blijkt ook Kim afwezig. Daardoor vertrekken we wat laat en komen we zo’n twintig minuten voor de wedstrijd aan. Snel omkleden dan maar en warmlopen. Intussen meld ik mij in de bestuurskamer om achter de computer te kruipen en het wedstrijdformulier in te vullen en ook enkele dames van FC Breukelen melden zich in de bestuurskamer.

“We hebben een soort van klein probleem”, zeggen ze en willen weten of er spullen kunnen worden geleend. Onze dames blijken nog niet geheel uit de winterslaap ontwaakt. Mariselle heeft geen scheenbeschermers, Lisa maar één en Ashley heeft helemaal geen voetbalschoenen bij zich. Uit een kast komen een paar beschermers en een paar schoenen maatje 44 en Lisa gaat het op haar gympies proberen. De warming-up blijft door gebrek aan tijd beperkt tot een paar keer heen en weer over het veld en de ballen blijven in de tas want het is tijd. Ik vrees het ergste.

De meiden blijken echter totaal geen last te hebben van de rommelige voorbereiding en zetten van het begin af aan de tegenstander goed onder druk. Het vertoonde spel van onze meiden is leuk, zo zien ook de meegereisde moeders die inmiddels de beschutte en verwarmde tribune hebben opgezocht (zie foto). Het is wachten op het eerste doelpunt. Carlijn is er tot tweemaal toe dichtbij, maar is wat ongelukkig in de afronding. Het is uiteindelijk Ashley die met het geleende maatje 44 de 0-1 binnenschiet.

MC1-ouders

In de rust tonen de meiden zich van hun beste kant. Met een kleinigheid bedanken zij de moeders die het lobbywerk naar de sponsoren hebben verzorgd met als resultaat de prachtige sweaters en jassen. Ook bij beide sponsoren gaan zij nog langs met een attentie. De tweede helft starten onze dames weer prima en inmiddels loopt Lisa warm op haar gympen. Ik overleg met Bas dat er best wat vaker op het doel geschoten mag worden aangezien de keepster van NVC niet veel zelfvertrouwen uitstraalt. “Maar ze heeft wel mooi haar”, voegt Lisa, klaar om in te vallen, hieraan toe. Ik sta even met een mond vol tanden.

Inmiddels wordt de druk op NVC minder en komt het zelfs tot een schot op onze lat. Onze meiden schrikken hier blijkbaar van, pakken het goede niveau weer op en al snel schiet Lara 0-2 binnen. Dat de keepster niet in goede doen is, blijkt wanneer uit de kluts Carlijn toch haar verdiende doelpunt meepikt en Lara met een mooi schot via de paal en de keepster de eindstand op 0-4 bepaalt. Aan het eind van de wedstrijd komt Malaika ongelukkig ten val. Langs de lijn, maar ook in het veld is de ernst van de val even onduidelijk omdat Malaika altijd lacht, echter nu van de pijn aan haar ribben. Ik hoop dat je snel weer opknapt. De eerste punten van de nieuwe competitie zijn binnen, prima wedstrijd dames.

Tot zover, tot volgende week, Albert den Ouden