FC Breukelen 3 ontwaakt zonder problemen uit winterslaap

svm
3e
Na een winterslaap van bijna twee maanden mocht het derde elftal eindelijk weer de wei in. In de transferperiode heeft trainer Patrick Mur niet stilgezeten en wist hij de selectie te versterken met globetrotters Irvin de Vette, Lars Hoogveldt en in een eerder stadium keerde Jesper Binkhuysen al terug.

Daar staat wel de tijdelijke afwezigheid van Mark Dekker tegenover en ook Bob Hoogveldt zal de tweede seizoenshelft helaas niet meer in het maagdelijk wit te bewonderen zijn. Al met al lijkt de ploeg klaar om op volle sterkte de strijd om de titel aan te gaan. De eerste horde in deze strijd was de uitwedstrijd tegen nummer zeven SVM 2 van afgelopen weekend.

Uit de eerdere ontmoeting dit seizoen was vooral blijven hangen dat SVM verzorgd voetbal hoog in het vaandel heeft staan. Dit wist de thuisploeg ook in de tweede ontmoeting al snel te bevestigen. Toch was het FC Breukelen dat al redelijk rap op 0-1 kwam. Na een schot op de paal was het de altijd alerte Peter Kamp die de rebound tegen de touwen kon werken. De voorsprong hield echter niet lang stand. Na een standaardsituatie van de thuisploeg kwam de bal voor de voeten van een geheel vrijstaande speler die de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten.

Het antwoord van het derde elftal liet niet lang op zich wachten en het was Maikel Goossens die 1-2 voor zijn rekening nam. De in de winterstop herboren Michael Burkel liet zien ook als rechtsback beslissend te kunnen zijn en bracht Maikel Goossens in de gelegenheid om nog voor de rust 1-3 te maken. Met een bekeken schuiver bracht hij het verschil op twee treffers.

Na de rust liet het spektakel even op zich wachten, maar daar wist Maikel Goossens met een handige passeeractie verandering in te brengen. Hij werd zonder pardon naar de grond gewerkt, waarna hij zelf de penalty wist te verzilveren en daarmee zijn derde treffer van de middag kon bijschrijven. Hierna volgde de mooiste goal van de middag. Het was de flegmatieke verloren zoon Lars Hoogveldt die met een technisch begaafde voetbeweging de bal met links hoog in het net wist te volleren en hiermee zijn terugkeer van een extra glans voorzag.

Na de 1-5 leek het beste er vanaf en begonnen de blessures en pijntjes een doorn in het oog van FC Breukelen te worden. De ploeg kon niet anders dan met een man minder de laatste tien minuten uitspelen. Scott Vorst had hier echter geen boodschap aan en toonde eens te meer aan over een krachtig en accuraat schot te beschikken toen hij van buiten het zestienmetergebied 1-6 binnen schoot. Het slotakkoord was voor de thuisploeg die met de 2-6 de pijn nog enigszins kon verzachten.

Na een lange periode zonder voetbal was deze wedstrijd een welkome test voor FC Breukelen die uiteindelijk zonder te veel moeite werd doorstaan. Later werd bekend dat naaste achtervolger DHSC meer moeite had met het verteren van de winterstop en als gevolg hiervan dure punten heeft gemorst. Aankomend weekend is het derde elftal vrij, waardoor het team de gelegenheid heeft te herstellen van de geleverde inspanningen. Op 21 februari wacht de altijd beladen streekderby tegen v.v. Maarssen 2 en de verwachting is dat de ploeg dan weer op volle oorlogssterkte de strijd kan aangaan.